Επιδρομή Ισραηλινών στρατιωτών στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 22:52 Επιδρομή Ισραηλινών στρατιωτών στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων!

Επιδρομή στις εγκαταστάσεις του επίσημου παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποίησαν Ισραηλινοί στρατιώτες τη Δευτέρα (10.12.2018).

Η επιχείρηση έγινε μία ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση ενός Παλαιστινίου σε Ισραηλινούς πολίτες σε κοντινό εβραϊκό εποικισμό.

Στον ιστότοπό του το WAFA ανέφερε ότι οι στρατιώτες εισήλθαν στην αίθουσα των σέρβερ και αναζήτησαν αρχεία.

“Αποχώρησαν από τα γραφεία μας αφού πήραν αντίγραφα υλικού κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης”, τόνισε.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την Κυριακή (9.12.2018), επτά Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον τους καθώς περίμεναν σε στάση λεωφορείου κοντά στον οικισμό Όφρα, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Μεταξύ των θυμάτων μια 21χρονη έγκυος που γέννησε πρόωρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί, αλλά το νεογνό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας κυνηγούν αυτούς… τους δολοφόνους. Θα τους πιάσουν”, τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανάχιου, αποκαλώντας “τερατώδη” την επίθεση.

Με ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός υπογράμμισε σήμερα ότι διεξάγει έρευνες σε γειτονικά χωριά αναζητώντας τους δράστες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η επιδρομή στο WAFA συνδέεται με την ένοπλη επίθεση.

Οπτικοακουστικό υλικό που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων δείχνει πέντε στρατιώτες μέσα στην αίθουσα σύνταξης, να λένε “οι κάμερες βρίσκονται εδώ μέσα…”.

Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έρευνες επίσης σε άλλα σημεία στη Ραμάλα σήμερα, ζητώντας από καταστήματα να τους παραδώσουν το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε κάποιες περιοχές με Παλαιστίνιους να πετάνε πέτρες και Ισραηλινούς στρατιώτες να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Δύο δικοί μας τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ανέφερε Παλαιστίνιος ιατρικός αξιωματούχος.

Η παλαιστινιακή ένωση δημοσιογράφων καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή στο WAFA., χαρακτηρίζοντάς την “κατάφωρη παραβίαση που διέπραξε ο στρατός κατοχής ενάντια όλων των παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση