Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O υπέρβαρος 12χρονος από την Ινδονησία έχασε 95 κιλά σε ένα χρόνο και θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 19:59 O υπέρβαρος 12χρονος από την Ινδονησία έχασε 95 κιλά σε ένα χρόνο και θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής

Μπορεί το όνομά του να έγινε διεθνώς γνωστό με την δημοσιοποίηση της ιστορίας του, όμως με την βοήθεια των γιατρών ο 12χρονος Άρια κατάφερε να ξεφορτωθεί τα σχεδόν τα μισά από τα 190 κιλά του και πλέον ονειρεύεται να παίξει ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στη ζωή του.

Έχασε 95 κιλά σε ένα χρόνο. Ο 12χρονος Αρία Περμάνα από την Ινδονησία δεν είναι πλέον το πιο χοντρό παιδί της χώρας του. Η ζωή του έχει αλλάξει και όπως λέει ο ίδιος, στο μέλλον θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής.

Δεν είναι καθόλου εύκολη η απώλεια τόσων πολλών κιλών. Ειδικά στους ανηλίκους που δεν έχουν πλήρη συναίσθηση του ισοζυγίου των θερμίδων, των λιπαρών και των σακχάρων που καταναλώνουν.

Ο Αρία υπεβλήθη σε βαριατρική επέμβαση, κατά την οποία του τοποθετήθηκε μπαλονάκι στο στομάχι και σε ένα χρόνο έχασε 95 κιλά, από τα συνολικά 190 που ζύγιζε. 

Εκτός από την επέμβαση συρρίκνωσης του διαμερίσματος του στομάχου, που σημαίνει ότι χόρταινε με πολύ μικρότερες ποσότητες φαγητού, ο μικρός άρχισε να ασκείται (περπάτημα στην αρχή) και παράλληλα έκοψε τη ζάχαρη και τρόφιμα υψηλά σε σάκχαρα, όπως είναι το ρύζι. 

«Τώρα είμαι χαρούμενος, μπορώ να περπατάω. Μπορώ και να παίζω. Είμαι πιο ευκίνητος από πριν. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Μπορώ να περπατάω 5 χιλιόμετρα και κάθε απόγευμα να παίζω ποδόσφαιρο μαζί τους. Θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Λίβερπουλ και ο αγαπημένος μου παίκτης ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Θέλω να παίζω όπως αυτός», λέει ο ίδιος.

gazzetta.gr