Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών, λέει ο Ρέντσι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 20:06 Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών, λέει ο Ρέντσι
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που σημειώθηκε στη Μεσόγειο, όταν σκάφος που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες, ανατράπηκε ανοιχτά της της Λαμπεντούζα.
 
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η μεγαλύτερη ίσως τραγωδία που έχει σημειωθεί στη Μεσόγειο, όταν σκάφος που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες, ανατράπηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα.
 
Αδιευκρίνιστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών, με ιταλούς αξιωματούχους να εκφράζουν ωστόσο σοβαρούς φόβους ότι 700 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.
 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών από το ναυάγιο.
 
Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, οι διασωθέντες από το ναυάγιο στα ανοικτά των λιβυκών ακτών είναι συνολικά 49. Ωστόσο η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει να αναφέρει, σε επίσημο ανακοινωθέν της, πως κατέστη δυνατό να διασωθούν 28 μετανάστες.
 
Η τραγωδία ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αρχηγών κρατών και των αξιωματούχων της ΕΕ, οι οποίοι με σειρά δηλώσεών τους ανέδειξαν την αναβλητικότητα και την έλλειψη αποφασιστικότητας της Ένωσης στο μεταναστευτικό ζήτημα.
 
Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η Κομισιόν, αναμένεται να οργανωθεί κοινή έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ενώ μια πρώτη συζήτηση για το θέμα θα γίνει τη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, μετά από πρωτοβουλία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κ. Μονγκερίνι.  
 
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Πανούση . Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με συνεργάτες του και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται τον δικό της οδικό χάρτη, τον οποίο θα συζητήσει με τους εταίρους για το μεταναστευτικό ζήτημα.
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση