Υπέκυψαν κι άλλα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Δανία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 15:55 Υπέκυψαν κι άλλα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Δανία
Στους 8 οι νεκροί

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα αυξήθηκε στους οκτώ.

Πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε σε γέφυρα που ενώνει δύο από τα νησιά της Δανίας. Τα πτώματα δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε πάνω σε μια γέφυρα, η οποία συνδέει τα δύο μεγαλύτερα νησιά της Δανίας, ανακοίνωσε η δανέζικη εταιρεία σιδηροδρόμων DSB.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκινείτο με κατεύθυνση την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη όταν, εξαιτίας πιθανόν των σφοδρών ανέμων, έπεσαν πάνω της αντικείμενα και μουσαμάδες που σκέπαζαν βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με την Banedanmark, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η επιβατική αμαξοστοιχία μετέφερε 131 επιβάτες και τρεις σιδηροδρομικούς υπαλλήλους.

"Ακούστηκε ένας πολύ, πολύ ισχυρός θόρυβος και στη συνέχεια το τρένο σταμάτησε", δήλωσε στο δίκτυο TV2 ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία μαζί με την κόρη του.

Η γέφυρα έχει μήκος 18 χλμ και σε αυτήν μετακινούνται καθημερινά με τρένο περίπου 21.000 επιβάτες ενώ την διασχίζουν τουλάχιστον 27.000 οχήματα. Αποτελεί τμήμα της υποδομής που συνδέει την Δανία με την Σουηδία και τη Γερμανία.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση