Οι μεξικανικές αρχές έκλεισαν καταυλισμό που διέμεναν 150 μετανάστες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 13:16 Οι μεξικανικές αρχές έκλεισαν καταυλισμό που διέμεναν 150 μετανάστες

Οι μεξικανικές αρχές έκλεισαν καταυλισμό για τους μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής που βρίσκονται στην πόλη Τιχουάνα, στην μεθόριο του Μεξικού με τις ΗΠΑ, λόγω παραβίασης των προδιαγραφών για την υγεία, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Excelsior, οι εργαζόμενοι σε τοπική υγειονομική υπηρεσία έκλεισαν όλες τις πύλες εισόδου του καταυλισμού αυτού στον οποίο διέμεναν περίπου 150 μετανάστες που έχουν φτάσει στην Τιχουάνα από χώρες της κεντρικής Αμερικής για να μεταβούν από εκεί στις ΗΠΑ.

 

Το κλείσιμο του καταυλισμού προκάλεσε διαμαρτυρίες και έπειτα από αυτό έφτασε εκεί δύναμη της μεξικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας. Στους μετανάστες έγινε πρόταση να μετακινηθούν σε άλλον καταυλισμό, την οποία δεν δέχτηκαν.

Μερικές χιλιάδες άνθρωποι από καραβάνι μεταναστών βρίσκονται στην μεξικανική μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, 6.000 έως 9.000 μετανάστες από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκονται στις πόλεις Τιχουάνα και Μεξικάλι του Μεξικού. Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναπτύξει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα για λόγους ασφαλείας.



Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση