Μέι-Κόρμπιν: Τι λένε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 22:29 Μέι-Κόρμπιν: Τι λένε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Ο Κόρμπιν αποκλείει το ενδεχόμενο της μη Συμφωνίας με τη Μέι να του απαντάει και του ζητάει διάλογο

Είναι αδύνατον για την κυβέρνηση να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, γράφει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε απάντησή της σε προηγούμενη ανοιχτή επιστολή του ηγέτη των Εργατικών, Τζ. Κόρμπιν, στην οποία υποστηρίζει ότι η συμμετοχή του στις διακομματικές συνομιλίες για συναίνεση για το Brexit προϋποθέτει αποκλεισμό ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε την απάντηση της πρωθυπουργού στην οποία εκφράζει απογοήτευση για την άρνηση του ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος να συμμετάσχει στην διαδικασία αναζήτησης συναινέσεων για τον τρόπο αποχώρησης, τον καλεί για μία ακόμη φορά να προσέλθει και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατον στην κυβέρνησή της να εκπληρώσει τους όρους που θέτει.

Σύμφωνα με το 'Αρθρο 50, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, στις 29 Μαρτίου, εκτός εάν το κοινοβούλιο είτε εγκρίνει μία συμφωνία με την ΕΕ ή εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλέσει την ισχύ του άρθρου 50 και επιλέξει να παραμείνει στην ΕΕ μόνιμα, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αναφέρεται στην επιστολή.

«Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να αναιρέσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» γράφει η Τ.Μέι και εκτιμά ότι η ΕΕ δεν επέτρεπε παράταση της παραμονής της χώρας ως μέλος απλά και μόνο για να επιτρέψει περαιτέρω συζητήσεις για το Brexit. «Ως πολιτικοί έχουμε την ευθύνη όχι απλά να λέμε τι δεν θέλουμε, αλλά επίσης να εξηγούμε πως μπορούμε να το πετύχουμε» αναφέρει και καταλήγει: «Πάντα πίστευες στην σημασία του διαλόγου στην πολιτική. Πιστεύεις πραγματικά ότι, αποκλείοντας στον εαυτό σου την συμμετοχή στις συνομιλίες, είναι σωστό να ζητάς από τους βουλευτές σου να μην αναζητούν λύσεις με την κυβέρνηση;»

Ο Τζ. Κόρμπιν στην δική του επιστολή είχε επαναλάβει τον κίνδυνο μιας μη συμφωνίας και επικαλείται την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, στην οποία φαίνονται δεκτικοί στο ενδεχόμενο να αποκλειστεί το no -deal Brexit. «Οι εργατικοί είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις, αλλά μετά την συντριπτική απόρριψη της συμφωνίας της κυβέρνησης την Τρίτη, δεν μπορούν να διεξαχθούν στην βάση των δικών σας ορίων» γράφει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση