Η Gillette "ξύρισε" την πατριαρχία, δίχασε τους άντρες και απαντά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 22:47 Η Gillette "ξύρισε" την πατριαρχία, δίχασε τους άντρες και απαντά

Η νέα διαφήμιση της Gillette στοχεύει με τον πιο καυστικό τρόπο το κοινό της - Η καμπάνια δίχασε τον ανδρικό πληθυσμό αλλά η απάντηση της εταιρείας είναι αποστομωτική.

"We Believe". Η νέα καμπάνια της Gillette "χτυπάει" αλύπητα τα πατριαρχικά στερεότυπα που επιβιώνουν στον δυτικό κόσμο. Και τα βάζει με ένα μεγάλο μέρος του ίδιου του αγοραστικού κοινού της. Θα το έλεγε κανείς ρίσκο, καλό "timing", κοινωνικοπολιτική θέση, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα το έλεγε ανατρεπτική επιλογή.

Η ατάκα "The Best a Man Can Get" γίνεται εδώ "The Best Men Can Be" και το μήνυμα είναι κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, της βίας, κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η μίνι ταινία δεν αποτυπώνει το ξύρισμα γενειοφόρων ανδρών, αλλά τις συμπεριφορές μέρους του ανδρικού φύλου στις κοινωνίες μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η καμπάνια δίχασε το διαδίκτυο. Οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ, άλλοι έκαναν λόγο για "υποκρισία", άλλοι πιστά ταμπουρωμένοι στα φαλλοκρατικά χαρακώματα, έσπευσαν να στηλιτεύσουν.

Η κόρη του Martin Luther King, Bernice King σχολίασε πως "η διαφήμιση δεν είναι κατά των ανδρών αλλά υπέρ της ανθρωπότητας. Δείχνει πως ένας χαρακτήρας μπορεί να αλλάξει υπό κάποιες συνθήκες".

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλανδίας πήρε θέση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση