Aeroflot: Συνελήφθη ο αεροπειρατής! Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 16:44 Aeroflot: Συνελήφθη ο αεροπειρατής! Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σβετλάνα Πετρένκο, δίνοντας τέλος στις συγκεχυμένες πληροφορίες που μεταδίδονταν σχετικά με την τύχη του επιβάτη, καθώς άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι είναι εγκλωβισμένος εντός του αεροσκάφους της Aeroflot και άλλα ότι δεν είχε συλληφθεί ακόμη.

Τέλος στο θρίλερ με το αεροσκάφος της Aeroflot

«Ο άνδρας συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι είχε παλαιότερα καταδικαστεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατοίκου του Σουργκούτ», δήλωσε η Πετρένκο, προσθέτοντας ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της αεροπειρατείας και για απειλή χρήσης βίας.

Η διεύθυνση της Ανακριτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μεταφορές, ανέφερε ότι ο συλληφθείς δεν ήταν οπλισμένος και ότι αποπειράθηκε να εισβάλει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος της Aeroflot που πραγματοποιούσε την πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας με προορισμό την Μόσχα στις 12.55 ώρα Μόσχας . Δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωση του , άλλαξε πορεία. Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών ειδοποιήθηκαν ότι το αεροσκάφος άλλαξε πορεία εξαιτίας της ανάρμοστης και βιαίας συμπεριφοράς ενός επιβάτη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, στο αεροδρόμιο της πόλης Χαντί Μανσίσκ στις 14:18 ώρα Μόσχας, ενώ ο δράστης ζητούσε να κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν.

Μια πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο Sputnik ότι ο επιβάτης, εξαιτίας του οποίου το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Χαντί-Μανσίσκ, ονομάζεται Πάβελ, είναι 41 ετών, ενώ άλλη πηγή είπε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μεθυσμένος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση