Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στη Βενεζουέλα! Ετοιμάζεται ο στρατός – Την παραίτηση Μαδούρο ζητάει ο Πομπέο!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 21:49 Χαμός στη Βενεζουέλα! Ετοιμάζεται ο στρατός – Την παραίτηση Μαδούρο ζητάει ο Πομπέο!

Την παραίτηση του προέδρου στη Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, ζητά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα, με τον αμερικανλό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, να ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις στη χώρα να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Νωρίτερα σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης ως “προσωρινό πρόεδρο” της χώρας.

“Ο λαός στη Βενεζουέλα υπέφερε αρκετά για πολύ μεγάλο διάστημα υπό την καταστροφική δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο”, σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο και τόνισε πως η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τον Γκουαϊδό καθώς θα συγκροτήσει μια μεταβατική κυβέρνηση και θα προετοιμάσει τη χώρα για εκλογές.

“Καλούμε τον Μαδούρο να παραιτηθεί υπέρ ενός νόμιμου ηγέτη που αντανακλά τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας, ο Γκουαϊδό είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, ήδη ο Καναδάς ετοιμάζεται να αναγνωρίσει και αυτός τον Γκουαϊδό ως νέο πρόεδρο στη χώρα.

newsit.gr