Βαθιά ριζωμένος ο αντισημιτισμός στην Ευρώπη - Έρευνα του ευρωβαρόμετρου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 11:34 Βαθιά ριζωμένος ο αντισημιτισμός στην Ευρώπη - Έρευνα του ευρωβαρόμετρου

«Ελλιπή συνειδητοποίηση του φαινομένου του αντισημιτισμού», δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του , που τιμάται στις 27 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των Εβραίων πιστεύει ότι ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία και μόνο 4 στους 10 Ευρωπαίους θεωρούν ότι το Ολοκαύτωμα διδάσκεται επαρκώς στα σχολεία, ενώ το 34% δεν γνωρίζει ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος συνιστά ποινικό αδίκημα. 

Η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία, πριν από 74 χρόνια, οι Συμμαχικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία. Με την ευκαιρία αυτή, ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς θα επισκεφθεί το πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, όπου θα καταθέσει στεφάνι στον Τοίχο του Θανάτου και θα ανάψει κερί στο Μνημείο των Θυμάτων. Την επομένη στην Κρακοβία, θα λάβει μέρος  σε διάλογο πολιτών που συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα «Το Τραίνο της Μνήμης» της Περιφέρειας της Τοσκάνης.

Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Επίτροπος Βιέρα Γιούροβα εκφώνησε χτες το πρωί ομιλία στο Εβραϊκό Μουσείο του Βελγίου στις Βρυξέλλες με θέμα το έργο της  Επιτροπής Γιούνκερ για την καταπολέμηση και την πρόληψη του αντισημιτισμού.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 27.600 άτομα στα 28 κράτη μέλη.

πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση