Έκλεψαν το έργο του Μπάνκσι από το Μπατακλάν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 11:48 Έκλεψαν το έργο του Μπάνκσι από το Μπατακλάν

Τα έργα του Μπάνκσι, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε αντικείμενα πόθου για τους συλλέκτες.

Ένα έργο του βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy με καμβά έξοδο κινδύνου του Bataclan, στο Παρίσι -- όπου τζιχαντιστές είχαν εισβάλλει και σκοτώσει 90 ανθρώπους πριν από τρία χρόνια -- εκλάπη, ανακοίνωσε η διεύθυνση του χώρου αυτού χθες Σάββατο.

   Το έργο αυτό, μέρος μιας σειράς αποτελούμενης κυρίως από τοιχογραφίες που πιστεύεται ότι ζωγράφισε ο Μπάνκσι στη γαλλική πρωτεύουσα τον περασμένο Ιούλιο, εικονίζει μια γυναίκα με μαντίλα που θρηνεί.

   «Σήμερα μας γεμίζει μια αίσθηση βαθιάς αγανάκτησης. Το έργο του Μπάνκσι, που ανήκει στους πάντες -- Γάλλους, Παριζιάνους, πολίτες του κόσμου -- μας αφαιρέθηκε», ανέφερε η διεύθυνση του Μπατακλάν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Οι δράστες της κλοπής χρησιμοποίησαν φορτηγάκι, στο οποίο τοποθέτησαν ολόκληρη την πόρτα αφού την αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, εξήγησε πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

   Στο Μπατακλάν είχαν εισβάλει εν μέσω συναυλίας ροκ κάποιοι από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Τα θύματα στον χώρο αυτό ήταν τα περισσότερα από τα συνολικά 130 που είχε θρηνήσει η πρωτεύουσα της Γαλλίας.

   Ορισμένα ακόμη από τα έργα του Μπάνκσι -- πολλά από αυτά αποτελούν σχόλια για κοινωνικά θέματα, όπως είναι η μετανάστευση -- βανδαλίστηκαν σχεδόν αμέσως αφού τα ολοκλήρωσε. Κάποια άλλα προστατεύονται.

   Τα έργα του Μπάνκσι, ο οποίος έχει καταφέρει να παραμένει μυστική η πραγματική του ταυτότητα, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε αντικείμενα πόθου για πολλούς συλλέκτες τέχνης. Μια γλυκόπικρη τοιχογραφία, που φιλοτέχνησε σε μια βιομηχανική πόλη της Ουαλίας τον περασμένο μήνα -- εικονίζει ένα παιδί που ανοίγει ενθουσιασμένο τα χέρια και βγάζει έξω τη γλώσσα για να γευτεί αυτές που νομίζει πως είναι νιφάδες χιονιού, αγνοώντας πως στην πραγματικότητα είναι στάχτη μιας φωτιάς -- πουλήθηκε έναντι τιμήματος που ξεπέρασε τις 100.000 στερλίνες (σχεδόν 116.000 ευρώ).

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση