Anadolu: Πρόσκληση «έκπληξη» από τον Ακάρ στον Αποστολάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 14:58 Anadolu: Πρόσκληση «έκπληξη» από τον Ακάρ στον Αποστολάκη

Συγχαρητήρια επιστολή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στον Έλληνα ομόλογό του.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Akar» αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διορίσθηκε στην θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, επίσης ότι τον κάλεσε στην Τουρκία.

Τονίζεται ότι ο Akar, o οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα ομόλογό του, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι o Akar είπε ότι θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.

Τέλος στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως αναφέρεται, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Πάντως, σε νέες δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι «η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι». 

Από τη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ο Χουλουσί Ακάρ.τόνισε ότι «συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Χθες, αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία την στιγμή που η γειτονική χώρα «απειλεί» να αποκλείσει τα Ιμια απέστειλε από τη Βουλή ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και ο θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» ανέφερε στην πρώτη του τοποθέτηση από την νέα του θέση για να προσθέσει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων που ήθελαν να επικρατεί κλίμα έντασης στην περιοχή των Ιμίων, κάνοντας λόγο για παρουσία τουρκικών πλοίων που εμποδίζουν την πρόσβαση των Ελλήνων, προχώρησαν πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που επικαλείται η Καθημερινή. Πηγές του Επιτελείου διευκρίνιζαν πως στην περιοχή επικρατεί η συνήθης κατάσταση, δηλαδή ελληνικά πλοία βρίσκονται στα γύρω νησιά και φυσικά υπάρχει και τουρκική παρουσία στα απέναντι λιμάνια.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση