Φοιτητής πέθανε από ξαναζεσταμένα μακαρόνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 22:43 Φοιτητής πέθανε από ξαναζεσταμένα μακαρόνια
Έπαθε δηλητηρίαση από το βακτήριο «βάκιλος δημητριακών»

Την τελευταία του πνοή άφησε στον ύπνο του ένας φοιτητής στις Βρυξέλλες, έχοντας νωρίτερα καταναλώσει μακαρόνια που φύλασσε για πέντε ημέρες και τα είχε ξαναζεστάνει.

Ο 20χρονος Αμερικανός αισθάνθηκε αδιαθεσία αφότου έφαγε τη μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας, την οποία είχε ετοιμάσει προ πενθήμερου και τη«συντηρούσε» σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού ένιωσε έντονο πόνο, προτίμησε να ξαπλώσει στο κρεβάτι του στο οποίο τον βρήκαν νεκρό το επόμενο πρωί οι τραγικοί γονείς του. Έπειτα από τη διενέργειας νεκροψίας, διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του είχε προέλθει από δηλητηρίαση που προκλήθηκε από το βακτήριο bacillus cereus («βάκιλος δημητριακών») - παράγει τοξίνες και προκαλεί έμετο και διάρροια.

Ο άτυχος φοιτητής, γνωστός με το όνομα AJ - εκδήλωσε τα παραπάνω συμπτώματα και το μόνο που έκανε ήταν να καταναλώσει άφθονο νερό, χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Οι τοξίνες από το βακτήριο «επιτέθηκαν» στο συκώτι του, με αποτέλεσμα να φύγει αθόρυβα, στον ύπνο του. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε από τους γονείς του 11 ώρες μετά το μοιραίο, όταν ανησύχησαν που ο γιος τους δεν εμφανίστηκε στο πανεπιστήμιο.

Το σοκαριστικό περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια από τον Δρ. Bernard που μελετά και μοιράζεται περίεργες ιατρικές περιπτώσεις στο κανάλι του στο YouTube. Το εν λόγω περιστατικό του νέου, ο οποίος πέθανε το 2008, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό US Journal of Clinical Microbiology.

Ο επιστήμονας, μιλώντας στο κανάλι του, τόνισε «πολλοί τρώνε ζυμαρικά, όλων των ειδών, που μένουν για μια ή δυο ή ακόμα και πέντε ημέρες. Να είστε προσεκτικοί με το φαγητό που έχει περισσέψει». Αν έχει παράξενη οσμή, σημειώνει, καλύτερα να το πετάξετε.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση