Αντιμέτωπη με έλλειψη πιλότων η Τουρκία την ώρα που συνεχίζει να φωνάζει στο Αιγαίο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 22:50 Αντιμέτωπη με έλλειψη πιλότων η Τουρκία την ώρα που συνεχίζει να φωνάζει στο Αιγαίο
«Ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε»

Με τις δημοτικές εκλογές να πλησιάζουν στην Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε θα συσπειρώσει μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων κάτω από τα λάβαρα του τούρκου προέδρου. Μία από τις τακτικές είναι και αυτή των εθνικιστικών κορώνων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τον εαυτό του αναφέρθηκε σήμερα στην «Γαλάζια πατρίδα» και στο ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu ο Τούρκος υπουργός είπε αναφερόμενος στην «Γαλάζια πατρίδα»: «Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Πρόσθεσε δε πως «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

Κατέληξε δε πως: «Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα».

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε εντύπωση από τον Τούρκο υπουργό ήταν οι δηλώσεις του σε χθεσινή εκδήλωση όπου λίγο πολύ σύμφωνα με το haberler.com δήλωσε δημόσια πως στην τουρκική πολεμική αεροπορία υπήρχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πιλότων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

news.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση