Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό προσφέρει αμνηστία σε στρατιωτικούς για να τον στηρίξουν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 12:03 Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό προσφέρει αμνηστία σε στρατιωτικούς για να τον στηρίξουν

Ο Γκουαϊδό, με άρθρο του στους New York Times μιλά για την περίοδο της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες όταν εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα και επαναλαμβάνει ότι ζητά μεταβατική κυβέρνηση και νέες εκλογές. Και τονίζει ότι η μετάβαση που ζητά «απαιτεί τη στήριξη από τμήματα κλειδιά του στρατού».

Παραδέχτηκε ότι στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν μυστικές συναντήσεις με μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. «Το να αποσύρει ο στρατός την υποστήριξή του στον Μαδούρο είναι κρίσιμο για να μπορέσει να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης», αναφέρει ο 35χρονος πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε υπηρεσιακός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα και αναγνωρίστηκε αμέσως από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και πολλών ακόμη κρατών.

Για να πείσει τα μέλη του στρατού και της αστυνομίας να άρουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο της Βενεζουέλας και να τον ρίξουν από την εξουσία, ο Γκουαΐδο παραδέχεται ότι προσέφερε αμνηστία. «Προσφέραμε αμνηστία σε όλους εκείνους που δεν έχουν βρεθεί ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε. Πριν από μερικές μέρες, είχε προσφέρει αμνηστία και στον ίδιο τον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την προεδρία.

Για τον Γκουαϊδό, ο χρόνος του Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας τελειώνει και ζητά ενότητα για να πέσει η κυβέρνηση και η αλλαγή να γίνει με τη μικρότερη δυνατή αιματοχυσία.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση