Σουμάτρα: Περισσότεροι από 250 πεινασμένοι μετανάστες κλεισμένοι σε μαγαζιά!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:21 Σουμάτρα: Περισσότεροι από 250 πεινασμένοι μετανάστες κλεισμένοι σε μαγαζιά!

Τουλάχιστον 252 μετανάστες από το Μπαγκλαντές βρέθηκαν κλεισμένοι σε δύο καταστήματα στη Βόρεια Σουμάτρα.

Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, οι μετανάστες αυτοί “λιμοκτονούσαν και έκαναν μεγάλη φασαρία” όταν εντοπίστηκαν στα καταστήματα αυτά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μεντάν την Τετάρτη (6.2.2019).

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι μετανάστες αυτοί εισήλθαν στο ινδονησιακό έδαφος νόμιμα ή παράνομα, αλλά μόνον ότι επεδίωκαν να βρουν δουλειά στη Μαλαισία.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει επίσης αποσαφηνιστεί για πόσο καιρό βρίσκονταν μέσα στα δύο κτίρια.

“Μπορεί να ήρθαν παράνομα με πλεούμενο και να περίμεναν να μεταφερθούν στην Μαλαισία”, σημείωσε. “Ακόμη αναζητούμε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα”.

Αυτοί μεταφέρθηκαν σε κέντρο για τους μετανάστες στην Μεντάν.

Τα τελευταία χρόνια, πλεούμενα που μεταφέρουν μέλη της υπό διωγμό κοινότητας των Ροχίνγκια στην Μιανμάρ έχουν αποκλειστεί στην Σουμάτρα καθώς κατευθύνονται προς μια τρίτη χώρα.

Από το 2012 που ξέσπασε η βία στην πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, δεκάδες χιλιάδες Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με πλεούμενα. Τους τελευταίους 18 μήνες εκατοντάδες χιλιάδες έχουν διασχίσει τα σύνορα με το Μπανγκλαντές, όπου τους μεταφέρουν σε καταυλισμούς.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση