Πάνω από 1500 οι νεκροί από το φονικό σεισμό 7,9 Ρίχτερ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 18:56

Τους 1500 προσεγγίζει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών που έπληξε σήμερα το Νεπάλ προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές στη βόρεια Ινδία, στην Κίνα και στο Μπαγκλαντές όπου υπήρξαν επίσης θύματα. Αφανίστηκαν ολόκληρα χωριά!

Η αστυνομία κάνει λόγο για 1130 νεκρούς σε ολόκληρη την χώρα, αλλά τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 1500.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία και την Κίνα.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσε ο ιστορικός πύργος Νταράρα, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.



Πανικόβλητοι οι κάτοικοι του Κατμαντού βγήκαν στους δρόμους τη στιγμή του σεισμού που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ενώ κτίρια ισοπεδώθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης.

«Τα πάντα άρχισαν να τρέμουν. Τα πάντα έπεσαν στο έδαφος. Οι τοίχοι κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου γκρεμίστηκαν. Οι πύλες στο εθνικό στάδιο κατέρρευσαν» περιέγραψε ένας κάτοικος του Κατμαντού, ο Ανούπα Σρέστα.

«Γύρω μου, οι τοίχοι των σπιτιών κατέρρεαν στο δρόμο. Όλες οι οικογένειες βρίσκονται έξω στις αυλές, ο ένας δίπλα στον άλλο, το έργο των συνεργείων διάσωσης συνεχίζεται» μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Κατμαντού. 


Στη βόρεια Ινδία ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 12, όπου 6 σκοτώθηκαν όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν στο Ούταρ Πράντες και 6 επιπλέον έχασαν την ζωή τους στο Μπιχάρ, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπανγκλαντές.


Καταστροφικός σεισμός

«Έχουμε λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικών αγαθών στο Νεπάλ» δήλωσε νωρίτερα ο Κρίσνα Πράσαντ Ντακάλ, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ, προϊδεάζοντας για την τραγωδία που συνέβη στην χώρα.
 
«Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πιθανόν σκοτωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως στο Κατμαντού και τη Ποκάρα» μία τουριστική πόλη, τόνισε ακόμη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα την χώρα.

«Στο Κατμαντού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι θάνατοι 71 ανθρώπων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Λάχμι Πράσαντ Ντακάλ.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπακταπούρ, προσέθεσε ο ίδιος.
 
Εικόνες που "παγώνουν το αίμα"

Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και μαρτυρούν το μέγεθος της τραγωδίας.

Δρόμοι σκισμένοι στα δύο σαν μία κόλλα χαρτί. Σπίτια γκρεμισμένα, μία πόλη που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και κτίρια που έμελλε να γίνουν τάφοι για εκατοντάδες ανθρώπους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση