Οι Βρετανοί τιμούν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι 500 χρόνια από τον θάνατο του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 13:28 Οι Βρετανοί τιμούν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι 500 χρόνια από τον θάνατο του

Ειδική έκδοση του Βασιλικού Ταχυδρομείου.

Πέρασαν 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι και το Βασιλικό Ταχυδρομείο προχώρησε σε ειδική έκδοση για να τιμήσει τη μεγαλοφυΐα.

Δώδεκα από τα διαχρονικά σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, θα φτάνουν σε λίγο στα γραμματοκιβώτια σ' όλη τη Βρετανία.

Η συγκεκριμένη έκδοση συμπίπτει με τις 12 εκθέσεις οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Leonardo da Vinci: A Life in Drawing».

Κάθε σχέδιο στη σειρά γραμματοσήμων των Βρετανικών Ταχυδρομείων αντιστοιχεί σε έργο του Φλωρεντινού που εκτίθεται σε ένα από τα 12 βρετανικά μουσεία που φιλοξενούν έκθεση με τα έργα του.

Οι εκθέσεις εγκαινιάστηκαν την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 6 Μαΐου ενώ όλα τα έργα που κοσμούν τα γραμματόσημα ανήκουν στη Βασιλική Συλλογή, τη μεγαλύτερη συλλογή σχεδίων του ντα Βίντσι στον κόσμο.

Μεταξύ αυτών και το «Η Κεφαλή της Λήδας», σπουδή για τον κατοπινότερο πίνακά του στον οποίο απεικονίζει τον μύθο της Λήδας, της βασίλισσας της Σπάρτης. Ο πίνακας ήταν το πιο πολύτιμο κτήμα στην περιουσία του Λεονάρντο όταν πέθανε και, κατά τα φαινόμενα, καταστράφηκε γύρω στο 1700.

Αφού τελειώσουν οι εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 24 Μαΐου, η Queen's Gallery στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, θα φιλοξενήσει έκθεση περισσότερων από 200 σχεδίων του Λεονάρντο. Έως τις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση