Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κομισιόν είναι έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο του Brexit

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 14:39 Η Κομισιόν είναι έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο του Brexit

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της Βρετανίας ενώ η συμφωνία παραμένει στον αέρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για το χειρότερο πιθανό σενάριο για το Brexit, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Στην περίπτωση αυτή, η Βρετανία θα βγει «άτακτα» από την ΕΕ χωρίς τη συμφωνία που θα εξομαλύνει τις όποιες δυσλειτουργίες και θα καθορίσει τους όρους της μελλοντικής σχέσης.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια, και για το χειρότερο» τόνισε ο Σχοινάς στην τακτική ενημέρωση Τύπου.

Την ίδια ώρα, διπλωματικές πηγές προειδοποιούν πως η Βρετανία έχει περιθώριο έως τα μέσα Μαρτίου να σφραγίσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ αργά για τους ηγέτες των χωρών μελών, που θα συνεδριάσουν αργότερα, μέσα στον Μάρτιο, για να την εγκρίνουν πριν το Brexit, στις 29 Μαρτίου.

«Έχουν μέχρι τις 10 Μαρτίου, το πολύ τις 15» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, Ευρωπαίος διπλωμάτης, επισημαίνοντας πως η ΕΕ χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει την έγκρισή της στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για τις 21 και 22 Μαρτίου.

«Αλλιώς είναι πιθανό να εξαναγκαστούν σε καθυστέρηση του Brexit ή σε άτακτη αποχώρηση» πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και άλλος διπλωμάτης, ο οποίος εκτίμησε επίσης πως τα μέσα Μαρτίου είναι η προθεσμία που έχει η Βρετανία για τη συμφωνία, εφόσον αυτή κατορθώσει να περάσει πριν το Brexit, που είναι σε 37 ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr