Αμετανόητος ο Όρμπαν! Συνεχίζει την επίθεση στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 21:49 Αμετανόητος ο Όρμπαν! Συνεχίζει την επίθεση στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δεν κάνει πίσω όσον αφορά τις επιθέσεις σε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Τζόρτζ Σόρος για το μεταναστευτικό.

Ο Όρμπαν έχει βάλει στόχο τους δυο άντρες κατηγορώντας παράλληλα τις Βρυξέλλες ότι προωθούν μεταναστευτικά σχέδια που απειλούν την Ουγγαρία.

Χαρακτηριστικές είναι οι αφίσες της εκστρατείας του Όρμπαν που εμφανίστηκαν την Δευτέρα και εμφανίζουν τον Γιούνκερ μαζί με τον Σόρος να χαμογελούν και η λεζάντα να γράφει με κόκκινα και λευκά κεφαλαία γράμματα: «Έχετε επίσης το δικαίωμα να ξέρετε τι ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες!»

Ακόμη η αφίσα λέει πως η ΕΕ σχεδιάζει να εγκρίνει υποχρεωτικές ποσοστώσεις επανεγκατάστασης μεταναστών, να εξασθενίσει τα δικαιώματα συνοριακού ελέγχου των κρατών μελών και να καταστήσει ευκολότερες τις αφίξεις με «μεταναστευτική θεώρηση διαβατηρίου». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέρριψε την ουγγρική εκστρατεία κατηγορώντας την Βουδαπέστη για διασπορά «ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης».

Ο Όρμπαν ωστόσο σήμερα όπως λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρνήθηκε να υποχωρήσει και τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο πως “μια τέτοια εκστρατεία εκθέτει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Η παρούσα πλειοψηφία στις Βρυξέλλες επιθυμεί να ενισχύσει την μετανάστευση, που οδηγήσει σε μια Ευρώπη η οποία δεν θα ανήκει σε Ευρωπαίους», ανέφερε.

Η στάση του Όρμπαν απέναντι στη μετανάστευση έχει ενισχύσει την υποστήριξη για το κόμμα του, το Fidesz, το οποίο προηγείται άνετα των κομμάτων της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση