Μεγάλη πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δείχνει όλη την Κύπρο τουρκική

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 12:55 Μεγάλη πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δείχνει όλη την Κύπρο τουρκική

Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Με το «καλημέρα» της μεγάλης άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας ήρθε μια σημαντική πρόκληση από τη πλευρά της Άγκυρας.

Με ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας για την συγκεκριμένη άσκηση στην οποία τονίζεται η συμμετοχή των τριών κλάδων, αεροπορίας, στρατού και ναυτικού σε όλες τις θάλασσες που περιβάλλουν την χώρα, εμφανίζεται το νησί της Κύπρου να είναι μέρος της Τουρκίας και μάλιστα ολόκληρη και όχι μόνο το κατεχόμενο μέρος.

Αξίζει να θυμίσουμε πως στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 103 πλοία, εκ των οποίων 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτές, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου και ένα πλοίο εκπαίδευσης.

Θα λάβουν μέρος, επίσης, μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα, δυνάμεις πεζοναυτών και βατραχανθρώπων, καθώς και τμήμα της ακτοφυλακής.

Επίλεκτες δυνάμεις μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει νέα συστήματα και όπλα, όπως δήλωσε ο Αντιναύαρχος, Γιανκί Μπαγτζίογλου, επικεφαλής επιχειρήσεων, ενημερώνοντας τους Διοικητές των μονάδων, που θα λάβουν μέρος.

Την άσκηση θα παρακολουθήσει ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ, μέσα από φρεγάτα.

Η Τουρκία, με τον ισχυρό στόλο της, υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και προστατεύει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν,μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκισερούν.

Χθες πάντως πρώτη ημέρα της άσκησης τα πλοία που βγήκαν από τους ναυστάθμους της Τουρκίας δεν ξεπερνούσαν τα 15-20 και είχαν επιδοθεί κυρίως σε τεχνικής φύσης ασκήσεις στην περιοχή του Ακσάζ και στον κόλπο της Σμύρνης.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες καθώς όπως επισημαίνει το Anadolu και τα Τουρκικά ΜΜΕ η Άγκυρα επιχειρεί επίδειξη ισχύος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση