Φυλάκιση για τον ανιψιό του διευθυντή του RT επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 17:57 Φυλάκιση για τον ανιψιό του διευθυντή του RT επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

Σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών καταδικάστηκε ο ανιψιός του γνωστού Ρώσου τηλεπαρουσιαστή και διευθυντή του Russia TodayΝτμίτρι Κισιλιόφ. Ο Σεργκέι Κισιλιόφ δικάστηκε από δικαστήριο του Μονάχου επειδή πολέμησε στην ανατολική Ουκρανία.

Αφορμή για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Σεργκέι Κισιλιόφ, ο οποίος έχει αποκτήσει την γερμανική υπηκοότητα, υπήρξε η συνέντευξη που είχε δώσει ο θείος του Ντμίτρι Κισιλιόφ ο οποίος είναι γενικός διευθυντής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Rosia Sevodnya ( Russia Today) το 2016.

Με βάση τη συνέντευξη αυτή οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας άρχισαν να διερευνούν την δραστηριότητα του Σεργκεί Κισιλιόφ. Ως αποδεικτικά στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κισιλιλόφ παρουσιάσθηκαν και άλλα στοιχεία, όπως φωτογραφίες , στοιχεία που σχετίζονται με την αναχώρηση του στο εξωτερικό και τέλος οι ίδιες οι παραδοχές του Σεργκεί Κισιλιόφ.

Ο Ποινικός Κώδικας της Γερμανίας προβλέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 10 χρόνια. Ωστόσο όπως αναφέρει η DW οι εμπλεκόμενοι στην δίκη κατέληξαν σε συμφωνία σύμφωνα με την οποία η ποινή φυλάκισης για τον Σεργκέι Κισιλιόφ θα είναι δύο με δυόμιση χρόνια. Στην επίτευξη συμφωνίας συνέβαλε το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σεργκεί Κισιλιόφ παραδέχθηκε ότι πήγε στην εμπόλεμη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Η καταδικαστική απόφαση δεν έχει τεθεί σε ισχύ και ο κατηγορούμενος μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση

Τον «έκαψε» ο θείος του

Ο Ρώσος τηλεπαρουσιαστής και γενικός διευθυντής του Russia Today είχε αποκαλύψει, στις 7 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του θυγατρικού παραρτήματος του Sputnik στο Μινσκ της Λευκορωσίας ότι ο ανιψιός του είχε πολεμήσει στην ανατολική Ουκρανία. Απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ο Κισιλιόφ σχολίασε ως εξής την κατάσταση με τις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία : « Εκεί βρίσκονται εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου, τους οποίους έχουμε δείξει.

Εκεί για παράδειγμα, πολέμησε ο ανιψιός μου. Ζει στην Γερμανία και έχει γερμανικό διαβατήριο. Ο ίδιος με γερμανικό διαβατήριο πήγε να πολεμήσει εκεί. Στην Γκορλόφκα ή κάπου άλλου, μου έδειξε φωτογραφίες. Το έμαθα αυτό όταν εκείνος επέστρεψε από εκεί. Πολέμησε από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Μάλιστα ήταν υποδιοικητής διμοιρίας. Τον ρώτησα ‘Σεριόζα τι ήθελες να πάς εκεί; Ο Σεριόζα Κισιλιόφ είναι γιός του μεγαλύτερου αδερφού μου. Τον ρωτάω ‘Γιατί πήγες;’. Κι εκείνος μου απαντάει ‘Είμαι Ρώσος και πήγα».

Στο δικαστήριο ο Σεργκέι Κισιλιόφ αρνήθηκε ότι εκπαιδεύθηκε ειδικά για να συμμετέχει σε μάχες. Για το δικαστήριο ωστόσο ήταν αρκετό ότι πολέμησε στην ανατολική Ουκρανία και έλαβε υπ όψιν του ότι ο ηλικίας 48 ετών Σεργκέι Κισιλιόφ, ο οποίος έχει γερμανικό διαβατήριο , δεν είχε καταδικαστεί κατά το παρελθόν.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση