Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία με αφορμή τον «Γλάυκο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 23:09 Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία με αφορμή τον «Γλάυκο»

Μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστα νέα και τόνισε ότι η Κύπρος αναβαθμίζει εκ των πραγμάτων το ρόλο και τη θέση της στο διεθνές πεδίο, «γεγονός που αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τον ελληνισμό».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της ελληνικής κυβέρνησης και ταυτόχρονα επανεπιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού στον Κυπριακή Δημοκρατία.

«Εργαστήκαμε στενά και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Παράλληλα, όμως, αποτελεί προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής ο σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα τονίζοντας ότι «αποτελεί ευθύνη και χρέος όλων να αποδεχθούν και να αποδεχθούμε τη νέα πραγματικότητα που γεννά η συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μια νέα πραγματικότητα, στην οποία δε χωρούν ούτε λεονταρισμοί, ούτε προκλήσεις, ούτε ανιστόρητες διεκδικήσεις».

thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση