Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητέρα άφησε το παιδί της να πνιγεί στη μπανιέρα όσο εκείνη μιλούσε με τη σύντροφό της στο τηλέφωνο - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 11:07 Μητέρα άφησε το παιδί της να πνιγεί στη μπανιέρα όσο εκείνη μιλούσε με τη σύντροφό της στο τηλέφωνο - ΦΩΤΟ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται μία μητέρα, η οποία άφησε το ένα από τα δίδυμα παιδιά της να πνιγεί στην μπανιέρα, ενώ εκείνη μιλούσε με τη σύντροφό της στο τηλέφωνο επί 50 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η ενός έτους Ρόζι Μόρις έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν στο μπάνιο μαζί με τη δίδυμη αδερφή της στο σπίτι της μητέρας τους Σάρα Μόρις, 35 χρονών, στην Ουαλία, το 2015. Η γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο για 47 λεπτά με τη σύντροφό της που βρισκόταν στο Μάντσεστερ, ενώ είχε αφήσει τα μωρά στο μπάνιο.

Κάποια στιγμή της φάνηκε να άκουσε τον θόρυβο της βρύσης στο μπάνιο κι έτσι πήγε στο δωμάτιο για να βρει αναίσθητο το κοριτσάκι της ανάσκελα. Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα, είχε γεμίσει την μπανιέρα μέχρι τη μέση των παιδιών και δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάποιο μέσο ώστε τα παιδιά να βρουν τρόπο να κρατηθούν όρθια ή να παραμείνουν έξω από το νερό.

Η μητέρα είπε ότι μπαινοέβγαινε στο μπάνιο επιτηρώντας τα παιδιά και έπαιζε με τη Ρόζι. Προσπάθησε να ανανήψει την κόρη της προτού βγει τρέχοντας στον δρόμο για να αναζητήσει βοήθεια. Έτρεξαν οι γείτονες ενώ κάλεσαν και πρώτες βοήθειες, αλλά η Μόρις ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Η Ρόζι έπαθε έμφραγμα μόλις έφθασε στο νοσοκομείο. Η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδουν όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πάντως, σημειώθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις όπου η μητέρα είχε αφήσει τα μωρά μόνα τους στο μπάνιο τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Προτού βρει την κορούλα της, είπε ότι ήταν στην κουζίνα πλένοντας και ζεσταίνοντας τις πετσέτες ώστε να τυλίξει τα παιδιά της βγαίνοντας από την μπανιέρα. Αφού έκανε ένα τσιγάρο στην κρεβατοκάμαρά της νόμισε ότι άκουσε θόρυβο και πήγε να τσεκάρει. Τότε εντόπισε το παιδί ξαπλωμένο ανάσκελα στην μπανιέρα. Όταν έφθασε στο νοσοκομείο είπε ότι άφησε μόνο πέντε λεπτά το παιδί μόνο του για να φέρει πετσέτες.

Πηγή: Daily Mail, enikos.gr