Νέα Ζηλανδία: Τη λέξη «Τουρκοφάγος» είχε γραμμένη στην κάννη του όπλου ο μακελάρης [pics]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 10:22 Νέα Ζηλανδία: Τη λέξη «Τουρκοφάγος» είχε γραμμένη στην κάννη του όπλου ο μακελάρης [pics]

Σοκ και τρόμος στη Νέα Ζηλανδία από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, καθώς σε λουτρό αίματος μετατράπηκαν δύο τζαμιά έπειτα από αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που μετρά δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

 

Ωστόσο, μια λεπτομέρεια η οποία έγινε εμφανής πριν από λίγα λεπτά, είναι το γεγονός ότι ο μακελάρης Brenton Tarrant, ο οποίος μετέδιδε "ζωντανά" το μακελειό, είχε σημειώσει στα όπλα που χρησιμοποιούσε, ονόματα ανθρώπων τους οποίους "θαύμαζε" για τις μάχες τους εναντίον των Οθωμανών, καθώς χαρακτηριστικά διαφαίνεται η λέξη "τουρκοφάγος" σε λατινικούς χαρακτήρες σε ένα από τα όπλα του.

Ειδικότερα, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκος Μαρκέλλος σημείωσε σε ανάρτησή του ότι:

Turkofagos. Αυτή τη λέξη επέλεξε να αποτυπώσει στην κάνη του υποπολυβόλου ο αιμοσταγής τρομοκράτης που μακάλεψε δεκάδες τις προηγούμενες ώρες σε δύο τζάμια στη Ν.Ζηλανδία.

Πρόκειται για τον 28χρονο Αυστραλό τρομοκράτη Brenton Tarrant, το σπίτι του οποίου ερευνάται τώρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλιανής ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Η χρήση της Ελληνικής λέξης -με λατινικούς χαρακτήρες-δεν τον συνδέει απαραίτητα με την Ελλάδα.
Στα όπλα που χρησιμοποίησε αναφέρεται σε διάφορους που στο παρελθόν πολέμησαν κατά των Οθωμανών και πιθανότατα «θαύμαζε», με αρρωστημένο βέβαια τρόπο.

Ο ίδιος δηλώνει λευκός, εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης» των χωρών που ζουν λευκοί από την «ισλαμική εισβολή».

Δείτε φωτογραφίες:






πηγή: onalert.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση