AR-15: Τα «μυστικά» του όπλου που «θέρισε» ζωές στη Νέα Ζηλανδία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:29 AR-15: Τα «μυστικά» του όπλου που «θέρισε» ζωές στη Νέα Ζηλανδία
Ένα ημιαυτόματο AR-15 ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο ρατσιστής Μπρέντον Ταράντ στην επίθεσή του που κόστισε τη ζωή 49 ανθρώπων. Ένα όπλο ίδιο με αυτό με το οποίο πυροβολούσε στο club σκοποβολής του οποίου ήταν μέλος, όπως αναφέρει η DailyMail.

Επάνω στο όπλο και τους γεμιστήρες έγραφε συνθήματα μίσους ή ανέφερε γεγονότα-σταθμούς σε πολέμους εναντίον κυρίως των Οθωμανών, θέλοντας να δείξει με τον αρρωστημένο τρόπο του ότι ήταν «συνεχιστής» στον «αγώνα» κατά των αλλόθρησκων.

Μεταξύ άλλων, αναγραφόταν:

«Εδώ είναι το μεταναστευτικό σας σύμφωνο»: Αναφορά στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση που επιχειρούσε να θεσπίσει μια κοινή προσέγγιση στο θέμα της διεθνούς μετανάστευσης.

Ιωάννης Ουνιάδης: Ηγετική στρατιωτική και πολιτική μορφή της Ουγγαρίας που ηγήθηκε του αγώνα εναντίον των Τούρκων.

«14 Λέξεις»: Αναφορά στο σύνθημα από σύνθημα λευκών υπερεθνικιστών που προέρχεται από τον «Αγών μου» του Χίτλερ όπου ζητούσε «να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά».

«Tours 732»: Αναφορά στη Μάχη του Πουατιέ του 732 (ή μάχη της Τουρ), όπου ο Κάρολος Μαρτέλος απώθησε την τελευταία αραβική εισβολή στη δυτική Ευρώπη.

«Turkofagos»: Ενδεχόμενη αναφορά στον οπλαρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Νικηταρά, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο «Τουρκοφάγος».

Μάρκο Αντώνιο Μπραγκαντίν: Βενετός διοικητής που ηγήθηκε του αγώνα εναντίον των Οθωμανών το 1570 και τελικά θανατώθηκε μαρτυρικά από τους Τούρκους.

Ιωσήφ Γκούρκο: Ρώσος στρατάρχης στον οποίο αποδίδονται σειρά νικών κατά τον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1877-1878.

Βιέννη 1683: Αναφορά στη Δεύτερη πολιορκία της Βιέννης από τους Τούρκους η οποία έληξε με ήττα και αποχώρηση των Οθωμανών.

Άκρα 1189: Αναφορά στην πολιορκία της Άκρας, αρχαίας πόλης στο Ισραήλ.

Πώς όμως και γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο όπλο; Πώς αποδεικνύεται ότι ο μανιακός δράστης ήθελε πολλά θύματα και ήταν αποφασισμένος γι αυτό; Ο Γιώργος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός αναλυτής, εξηγεί στο OnAlert: «Καταρχάς, εκείνο το οποίο πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι ένα ημιαυτόματο τυφέκιο. Eίναι αμερικανικής κατασκευής, είναι το AR 15.Tο όπλο αυτό έρχεται να αντικαταστήσει το M16.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, το οποίο πρέπει να δούμε, είναι ότι εδώ έχουμε μία αντιγραφή δράσης. Μια αντιγραφή η οποία είναι συμβατή με ενέργειες του ISIS. Eίναι σε τόπους λατρευτικούς και βλέπουμε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν αποφασισμένος και όχι μόνο αποφασισμένος, ήθελε να δημοσιοποιήσει την πράξη την οποία έκανε, στο διαδίκτυο. Για αυτό ήταν εφοδιασμένος και με κάμερα με την οποία live κατέγραφε και μετέδιδε τις ανθρωποκτονίες στις οποίες προέβη.

Κάτι άλλο το οποίο θεωρώ ότι είναι σημαντικό, είναι ότι ενήργησε για αρκετό χρόνο. Ήταν αποφασισμένος. Έχει ακουστεί ότι γύρισε και πήρε και δεύτερο γεμιστήρα. Το όπλο έχει χωρητικότητα 30 φυσιγγίων και, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εφοδιαστεί και με γεμιστήρα των 100 φυσιγγίων. Εδώ είχαμε 30 φυσίγγια την κάθε φορά, κατ’ εκτίμηση, από το βίντεο το οποίο είδαμε. Εφοδιάστηκε και με δεύτερο γεμιστήρα και, τελικά, έπληξε περίπου 100 άτομα, εκ των οποίων, από ό,τι γνωρίζουμε, έχουν καταλήξει τα 49. Βεβαίως, από μια βολίδα μπορεί να έχουν πληγεί ένα ή δύο άτομα.

Πρόκειται για ένα πολεμικό τυφέκιο. Είναι όπλο το οποίο είναι για στρατιωτική χρήση. Επειδή είπαμε πριν για το Μ 16, είναι ένα όπλο αντίστοιχων δυνατοτήτων, που σημαίνει ότι οι πλήξεις που επιφέρει είναι θανατηφόρες και τα βλήμματα τα οποία έχει, πέραν του ότι είναι διατρητικά, έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν μεγαλύτερα τραυματικά αποτελέσματα, από κάποια άλλα πιο κοινά όπλα. Είναι ένα τυφέκιο εύχρηστο, σχετικά μικρού μεγέθους για πολεμικό όπλο. Είναι ένα όπλο που επιφέρει μεγάλα τραύματα και τα τραυματικά τα αποτελέσματα είναι σοβαρά. Είναι μακρύκαννο, αλλά σχετικά μικρού μεγέθους, σε σχέση με άλλα στρατιωτικά μακρύκαννα. Έχει βγει προκειμένου να αντικαταστήσει το Μ 16 και, κατ επέκταση να ανταγωνιστεί, στον ανατολικό χώρο, το καλάσνικοφ».

πηγή: onalert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση