Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε παιχνίδια για την Αγιά Σοφιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:57 Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε παιχνίδια για την Αγιά Σοφιά

Με το σύνθημα "να ανοίξει η Αγιά Σοφιά" υποδέχτηκαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οπαδοί του στη Ραιδεστό. Αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε… έτοιμη την απάντηση.

«Πρώτα γεμίστε το Σουλτάναχμετ και μετά βλέπουμε» είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές, που τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα να γίνει η Αγιά Σοφιά, τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως το θέμα της Αγιάς Σοφιάς έχει και πολιτική διάσταση. Και ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθυμος να μπει σε τέτοια παιχνίδια.

Η συγκέντρωση στο Τεκίνρνταγ (σ.σ. στη Ραιδεστό) ήταν μια ακόμη προεκλογική ομιλία του Ερντογάν. Μόλις μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των όσων ανέφερε στο μανιφέστο της φρίκης ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, ο Ερντόγαν πήρε την… καλύτερη πάσα από τους οπαδούς του για να αναφερθεί στην Αγιά Σοφιά.

«Γεμίστε το Σουλτάναχμετ και μετά βλέπουμε και αυτό. Τώρα κάναμε το Μεγάλο Τζαμί Τσαμλιτζά. Κάνει για 4 – 5 σαν την Αγία Σοφία. Τόσο μεγάλο είναι. Έχει δυνατότητα να χωρέσει 60 χιλιάδες άτομα. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην ανατολική και ευρωπαϊκή πλευρά. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα έχει πολιτική διάσταση. Δεν θα γεμίσεις το Σουλτάναχμετ που είναι δίπλα και θα πεις ας γεμίσουμε την Αγία Σοφία. Ας μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Αυτά είναι όλα παιχνίδια», είπε ο Ερντογάν.

Ίσως ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να υποβαθμίσει το κάλεσμα του αρχηγού της Ένωσης Νέων Ανατολής και του Εθνικού Ιδρύματος Νέων Σαλίχ Τουρχάν για εκδήλωση, στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (15.03.2019) στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς.

πηγή: newsit.gr