Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταχυδρομικό περιστέρι πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατομμυρίων ευρώ!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 15:03 Ταχυδρομικό περιστέρι πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατομμυρίων ευρώ!

Απίστευτο ποσό για ένα ταχυδρομικό περιστέρι, εκπαιδευμένο στο Βέλγιο, καθώς πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατομμυρίων ευρώ!

Το ταχυδρομικό περιστέρι είναι πρωταθλητής των αγώνων που οργανώνουν οι λάτρεις του είδους και πουλήθηκε με αυτό το εξωφρενικό ποσό σε διαδικτυακή δημοπρασία.

Έτσι κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έγινε το πιο ακριβό περιστέρι στον κόσμο, ενώ ονομάζεται Αρμάντο και είναι του γνωστού εκτροφέα στο Βέλγιο, Ζόελ Φέρσχουτ.

«Κανείς δεν ανέμενε ότι αυτό το περιστέρι θα έκανε σκόνη το μαγικό όριο του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το τελικό ποσό ανέρχεται στο 1.252.000», ανέφερε ο ιστότοπος Pigeon Paradise (Pipa), χωρίςωστόσο να ανακοινώσει την ταυτότητα του αγοραστή.

Όπως αναφέρει πάντως το βελγικό πρακτορείο Belga, ο νέος ιδιοκτήτης του Αρμάντο είναι Κινέζος και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει το περιστέρι για αναπαραγωγή, με σκοπό οι απόγονοί του να γίνουν και αυτοί πρωταθλητές.

Κινέζοι συλλέκτες άρχισαν να ενδιαφέρονται τα τελευταία χρόνια για τα ταχυδρομικά περιστέρια με αποτέλεσμα οι τιμές τους να εκτοξευθούν στα ύψη.

“Πρωταθλητές” στο είδος θεωρούνται αυτά που θα καταφέρουν να επιστρέψουν στον

περιστερώνα τους, ακολουθώντας το ένστικτό τους, αφού καλύψουν κάποιες φορές απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν παράδοση σε αγώνες με περιστέρια όμως τα τελευταία χρόνια είχαν μαραζώσει, με το ασιατικό ενδιαφέρον να δίνει νέα πνοή στο αγώνισμα.

Σύμφωνα με τον Pipa, το ακριβότερο περιστέρι στην ιστορία των διαδικτυακών πλειστηριασμών ήταν μέχρι σήμερα το «Νιού Μπλίκσεμ» που πουλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 376.000 ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, των 250.000 ευρώ, που είχε δώσει ο Κινέζος βιομήχανος Χου Ζεν Γιου για να αγοράσει, το 2012, το «Σπέσιαλ Μπλου».

Ο Αρμάντο ήταν ένα από τα 178 περιστέρια της οικογένειας Φέρσχουτ που πουλήθηκαν σήμερα ενώ τα έσοδα από τη δημοπρασία έφτασαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

newsit.gr