Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: 3η και… φαρμακερή ψηφοφορία για την Τερέζα Μέι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 17:05 Brexit: 3η και… φαρμακερή ψηφοφορία για την Τερέζα Μέι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί και 3η ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, αυτή την εβδομάδα, στη Βουλή άφησε σήμερα, Δευτέρα (18.3.2019) ανοικτό η Τερέζα Μέι.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ενημέρωσή της, η νέα ψηφοφορία για τους όρους του Brexit θα προγραμματιστεί μόνο εάν υπάρξει μία “ρεαλιστική προοπτική” να επιτύχει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο Κοινοβούλιο, η Τετάρτη (20.3.2019) είναι η τελευταία μέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, και αν τελικά γίνει ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή της μέσα στις επόμενες ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το backstop στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά την Πέμπτη (21.3.2019), ενώ θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το βορειο – ιρλανδικό κόμμα DUP για την υποστήριξή του στη συμφωνία αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία “μακρά” παράταση του άρθρου 50 από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή χρονική διάρκεια.

Πηγή: newsit.gr