Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος στη Δανία - Έδιωξαν βουλευτή και το μωρό της από τη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 22:12 Σάλος στη Δανία - Έδιωξαν βουλευτή και το μωρό της από τη Βουλή

Με ανάρτησή της στα social media η Δανή βουλευτής Μέτε Άμπιλντγκααρντ κατήγγειλε ότι η πρόεδρος της Βουλής και πρώην αρχηγός του δεξιού Λαϊκού Κόμματος Πία Κιέρσγκαρντ της ζήτησε να βγάλει έξω από την αίθουσα του Κοινοβουλίου την πέντε μηνών κόρη της λέγοντάς της ακριβώς" είσαι ανεπιθύμητη με το μωρό σου".

Η ίδια εξήγησε στις αναρτήσεις της ότι ο πατέρας της μικρής δεν μπορούσε να την κρατήσει και έτσι αναγκαστικά την πήρε μαζί της. Όπως έγραψε, η μικρή ήταν πολύ ήσυχη και κράτησε σε όλη τη διάρκεια που παρέμεινε στην αίθουσα την πιπίλα της, αλλά η πρόεδρος ήταν καυστική ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί το βρέφος. Η βουλευτής σχολίασε επιπλέον ότι θα πρέπει να δοθούν σαφέστερες οδηγίες για τους βουλευτές με παιδιά.


Η Άμπιλντγκααρντ του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος τόνισε ότι ήταν παρούσα όταν μια άλλη συνάδελφός της είχε πάρει μαζί στη δουλειά το παιδί της χωρίς να συναντήσει προβλήματα και έτσι δεν έκρινε απαραίτητο να ζητήσει άδεια.

Επισήμανε μάλιστα ότι είχε συμφωνήσει με τη γραμματέα της πως, αν το μωρό "έκανε τον παραμικρό θόρυβο", δεν θα το έπαιρνε μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά καθώς η κόρη της βρισκόταν "σε καλή διάθεση" αποφάσισε να την πάρει μέσα.

Η Κιέρσγκαρντ στη συνέχεια έδωσε ένα σημείωμα σε έναν βοηθό ζητώντας την απομάκρυνση του μωρού από την αίθουσα, ενώ η ίδια δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau ότι "οι βουλευτές πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα (του Κοινοβουλίου), όχι μωρά ή παιδιά".

Ο εκπρόσωπός της δήλωσε στην ταμπλόιντ εφημερίδα της Δανίας, την BT, ότι απλώς ακολουθεί τους κανόνες με την ιδιότητα της προέδρου της Βουλής και ότι θεωρούσε πως το μωρό "παρακωλύει τη συνεδρίαση".

Στην ανάρτησή της στο Facebook η Άμπιλντγκααρντ έγραψε ότι αν και δικαιούται έναν χρόνο άδεια, επέλεξε να επιστρέψει στην εργασία της για να "υπηρετήσει τη Δημοκρατία".

πηγή: enikos.gr