Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον ενοχλεί και από τον τάφο! Ο Τραμπ βρίζει τον Τζον Μακέιν όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 09:57 Τον ενοχλεί και από τον τάφο! Ο Τραμπ βρίζει τον Τζον Μακέιν όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!

Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν ακόμη και μετά την άσκηση κριτικής από τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Τζόνι Ίσακσον που καταλόγισε χθες στον Τραμπ “ανήθικη” συμπεριφορά, ενώ κι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν στην έκδοση ανακοινώσεων υπερασπιζόμενοι την μνήμη του βετεράνου συναδέλφου τους στην Γερουσία. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε στην διάρκεια της επίσκεψης του στο Οχάιο, ότι ο ίδιος δεν θα αλλάξει τις δημόσιες δηλώσεις του για τον Μακέιν, μόνο γιατί οι δηλώσεις αυτές, κάνουν τους Ρεπουμπλικάνους να μην αισθάνονται άνετα.

Ο ίδιος δήλωσε την Τετάρτη για τον Μακέιν ότι “ποτέ δεν του άρεσε ιδιαίτερα…, και πιθανώς ποτέ δεν θα του αρέσει” ενώ του καταλόγισε -για ακόμη μια φορά- ότι παρέδωσε το ντοσιέ του Κρίστοφερ Στιλ στο FBI. Πρόκειται για μία αναφορά που δεν έχει επιβεβαιωθεί κι έχει ως σημείο αναφοράς, ισχυρισμούς για τις σχέσεις μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης, ότι ο Τζον Μακέιν είχε καταψηφίσει την κατάργηση της εφαρμογής του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare), ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι “με τον τρόπο αυτό ο Μακέιν “έπληξε το έθνος μας.”

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη για τον Μακέιν που εργάστηκε μαζί με τον ανεξάρτητο Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για την επέκταση των παροχών υγείας προς τους βετεράνους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι “δεν κατόρθωσε να το επιτύχει αυτό για τους ήρωες βετεράνους και για το αρμόδιο υπουργείο κι αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι.”

Δεν με ευχαρίστησαν για την κηδεία

Ο πρόεδρος Τραμπ άσκησε κριτική και κατά της οικογένειας του Μακέιν, η οποία όπως είπε δεν τον ευχαρίστησε για την κηδεία του γερουσιαστή. “Του πρόσφερα το είδος της κηδείας που ήθελε, την οποία ως πρόεδρος, έπρεπε να εγκρίνω. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν έλαβα ένα ευχαριστώ. Αλλά αυτό είναι εντάξει. Δεν ήμουν οπαδός του Τζον Μακέιν,” είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

“Δε νομίζω ότι πρέπει να απαντάω σε αυτήν την ερώτηση, αλλά τα ΜΜΕ εξακολουθούν να με ρωτάνε: «»Ποια είναι η γνώμη σας για τον Τζον Μακέιν;» Δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που συμπαθούσα, αλλά κάποιοι τον συμπαθούν. Νομίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με αυτό», συμπλήρωσε.

Ο Μακέιν εξακολουθεί να προκαλεί τον εκνευρισμό του προέδρου Τραμπ, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες, από τον θάνατό του.

Έξαλλοι οι Ρεπουμπλικάνοι με τον Τραμπ

Η διορισμένη Γερουσιαστής Μάρθα Μακσάλι που έχει την έδρα του Γερουσιαστή Μακέιν έγραψε στο Twitter: “Ο Τζον Μακέιν είναι ένας ήρωας της Αριζόνας και του είμαι ευγνώμων για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην διάρκεια της ζωής του, αλλά και για την υστεροφημία του, τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Αριζόνα. Ο καθένας πρέπει να αποδίδει στον ίδιο, αλλά και στην οικογένειά του, τον σεβασμό, τον θαυμασμό και την ειρήνη που τους αξίζει.”

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ από την Γιούτα δήλωσε ότι: “δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο πρόεδρος θα μπορούσε να δυσφημίσει για ακόμη μια φορά, έναν άνθρωπο τόσο υποδειγματικό, όσο ο φίλος μου Τζον Μακέιν.”

newsit.gr