Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στο Σουδάν! Οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν από έκρηξη, ψάχνοντας παλιοσίδερα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 10:49 Τραγωδία στο Σουδάν! Οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν από έκρηξη, ψάχνοντας παλιοσίδερα!

Οχτώ παιδιά σκοτώθηκαν το Σάββατο στην πόλη Ομντουρμάν του Σουδάν, όταν ένα αγνώστου ταυτότητας «αντικείμενο» εξερράγη δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα παιδιά στο Σουδάν, φέρεται να έψαχναν για παλιοσίδερα για να τα πουλήσουν, όταν πέτυχαν ένα «περίεργο αντικείμενο», δήλωσε ο Χασίμ Αμπντελραχίμ. «Προσπάθησαν να το κόψουν και αυτό εξερράγη», τόνισε ο αστυνομικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Επτά από τα παιδιά πέθαναν ακαριαία και ένα ακόμη υπέκυψε στα τραύματα στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στην περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα, βρισκόταν πριν από χρόνια μια στρατιωτική εγκατάσταση στο Σουδάν.

Πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας εξαναγκάζονται σε εργασία στο Σουδάν, συχνά σε ανθυγιεινές συνθήκες, για να βγάλουν τα προς το ζην εν μέσω μιας ολοένα επιδεινωμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα, που μαστίζεται από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Η κρίση πυροδότησε διαδηλώσεις το Δεκέμβριο σε όλη τη χώρα για περισσότερους από τρεις μήνες με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τον τριπλασιασμό της τιμής του ψωμιού που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, που κυβερνά την χώρα από το 1989.

Σε μια απόπειρα να καταστείλει το κύμα κινητοποιήσεων, ο αρχηγός του κράτους κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 22 Φεβρουαρίου και ανακοίνωσε ότι κάθε παραβίαση αυτού του μέτρου, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις, θα τιμωρείται με ποινή έως 10 έτη κάθειρξης.

πηγή: newsit.gr