Brexit: Συμφωνία και όχι ανατροπή της Μέι ζητά ο υπουργός Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 13:42 Brexit: Συμφωνία και όχι ανατροπή της Μέι ζητά ο υπουργός Οικονομικών

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ όταν ρωτήθηκε για τη θεωρία συνομωσίας για την ανατροπή της Μέι για τη συμφωνία για το Brexit.

Συγκεκριμένα όταν ερωτήθηκε από το δίκτυο Sky σχετικά με δημοσιεύματα σε εφημερίδες περί μιας συνωμοσίας ανώτερων υπουργών για την ανατροπή της Μέι και αν πιστεύει πως η πρωθυπουργός δεν έχει άλλα περιθώρια, ο Χάμοντ δήλωσε: «Όχι. Δεν πιστεύω καθόλου πως αυτό συμβαίνει».

«Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα μας βοηθήσει. Το να συζητούμε περί αλλαγής των παικτών, ειλικρινά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική πολυτέλεια».

Σε ερώτηση για το αν προσπαθεί να κάνει τον ντε φάκτο αναπληρωτή της Μέι, τον Ντέιβιντ Λίντινγκτον να αναλάβει ως προσωρινός πρωθυπουργός, ο Χάμοντ δήλωσε: «Αυτό δεν συμβαίνει. Γνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να πάρουμε μια πλειοψηφία για τη συμφωνία της πρωθυπουργού για το Brexit και, αν αυτό συμβεί, τότε το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο σε τι αντιτάσσεται, αλλά και τι θέλει», δήλωσε.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με δυνατές επιλογές για το Brexit, ο Χάμοντ δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ωστόσο αυτό αποτελεί μια συγκροτημένη πρόταση.

«Είναι σαφές πως θα υπάρξει τις λίγες επόμενες ημέρες μια ευκαιρία για τη Βουλή των Κοινοτήτων, αν δεν εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού, να προσπαθήσει να βρει μια πλειοψηφία που να στηρίξει μια άλλη πρόταση την οποία να μπορεί να προωθήσει», δήλωσε ο Χάμοντ.

 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση