Συρία: 9.000 συγγενείς τζιχαντιστών-4.500 παιδιά-σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 19:52 Συρία: 9.000 συγγενείς τζιχαντιστών-4.500 παιδιά-σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε "εξαιρετικά επισφαλείς συνθήκες" στον συγκεκριμένο καταυλισμό

Περισσότερες από 9.000 ξένες γυναίκες και παιδιά, συγγενείς τζιχαντιστών, βρίσκονται σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα κούρδος αξιωματούχος, δύο ημέρες μετά το τέλος του "χαλιφάτου" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Ο αριθμός των ξένων του ΙΚ που βρίσκονται στον καταυλισμό" Αλ-Χολ ξεπερνά τις 9.000, εκ των οποίων περισσότερα από 6.500 είναι παιδιά, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος των κουρδικών αρχών στη Συρία Λουκμάν 'Αχμι, διευκρινίζοντας ότι η καταγραφή αυτή έγινε πριν από μία εβδομάδα.

Οι μαχητές του ΙΚ που συνελήφθησαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF/ΣΔΔ) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον του τελευταίου οχυρού των τζιχαντιστών στη Συρία, δεν βρίσκονται στον καταυλισμό με τους συγγενείς τους αλλά είναι φυλακισμένοι από τις κουρδικές αρχές στην ημιαυτόνομη περιοχή την οποία ελέγχουν.

Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε την εθνικότητα των γυναικών και των παιδιών στον καταυλισμό Αλ-Χολ. Ωστόσο, κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να καταβάλουν μείζονα προσπάθεια για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε αυτόν τον καταυλισμό.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε "εξαιρετικά επισφαλείς συνθήκες" στον συγκεκριμένο καταυλισμό, που έχει γνωρίζει τεράστια εισροή από τον Δεκέμβριο και την τελική έφοδο κατά των τζιχαντιστών, υπογράμμισε μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) στη Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κήρυξαν το Σάββατο το τέλος του αυτοανακηρυγμένου "χαλιφάτου" από το ΙΚ το 2014 σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση