Περού: Οργή για τον ομαδικό βιασμό νεαρής με ψυχικά προβλήματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 10:24 Περού: Οργή για τον ομαδικό βιασμό νεαρής με ψυχικά προβλήματα

Η αστυνομία στο Περου έχει προχωρήσει στην σύλληψη πέντε υπόπτων, ενώ συνεχίζει να αναζητεί ακόμη δύο άνδρες σε μια υπόθεση έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης στη χώρα των Άνδεων.

Έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται από τους εισαγγελείς, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα αρχεία που περιέχουν τρία κινητά τηλέφωνα των υπόπτων μεταξύ 20 και 27 ετών, καθώς φέρονται να κατέγραψαν σε βίντεο τον βιασμό του 19χρονου θύματός τους και κατόπιν να το μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο ομαδικός βιασμός διαπράχθηκε την 20ή Μαρτίου. Το θύμα έχει διαγνωστεί πως πάσχει από σχιζοφρένεια.
Οι ύποπτοι, σύμφωνα με την αστυνομία προσπαθούσαν να εκβιάσουν μέλος της οικογένειας της νεαρής, ανέφερε το δημόσιο περουβιανό πρακτορείο ειδήσεων Andina.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή στο Περού και εντείνονται οι εκκλήσεις προκειμένου να αναχαιτιστεί η βία με θύματα γυναίκες και κορίτσια, που συχνά μένει ατιμώρητη στο Περού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής φέτος, έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 39 γυναίκες στη χώρα των 32 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο América Televisión, το οποίο έχει αρχίσει να προβάλλει συστηματικά στοιχεία για τη μάστιγα των γυναικοκτονιών.

Η Άνα Χάρα, πρώην πρωθυπουργός της χώρας και υπουργός αρμόδια για τις γυναίκες και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επισήμανε πως το θύμα είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και στο παρελθόν.

«Όταν ήταν μικρό κορίτσι είχε βιαστεί από δύο άνδρες και είναι σήμερα μητέρα ενός παιδιού έξι μηνών», διευκρίνισε η Χάρα μέσω Twitter, τονίζοντας πως σε βάρος των δραστών του βιασμού της πρέπει να επιβληθούν αυστηρές ποινές. Η πράξη τους, συνόψισε η ίδια, «ήταν προμελετημένη, μαγνητοσκοπήθηκε και διαδόθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση