Γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή για 3 μήνες γέννησε αγοράκι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 16:52 Γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή για 3 μήνες γέννησε αγοράκι

Οι γιατροί την έθεσαν σε τεχνητό κώμα για να επιβιώσει το βρέφος.

Ένα μωρό στην Πορτογαλία γεννήθηκε από γυναίκα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή για τρεις μήνες.

Η κηδεία της 26χρονης γυναίκας έγινε, αφού γέννησε ένα αγοράκι την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τον Δεκέμβριο.

Η Catarina Sequeira κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή αφού υπέστη οξεία κρίση άσθματος στο σπίτι της, όπως αναφέρει το BBC.

Το μωρό, στο οποίο δόθηκε το όνομα Salvador, γεννήθηκε όταν η γυναίκα ήταν περίπου 32 εβδομάδων έγκυος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο νεογνών.

Αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια περίπτωση στην Πορτογαλία που ένα μωρό γεννιέται από μητέρα εγκεφαλικά νεκρή.

Η Sequeira, η οποία υπήρξε ταλαντούχα αθλήτρια του κανό και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της σε αγώνες, υπέφερε από άσθμα από την παιδική της ηλικία.

Υπέστη μία κρίση άσθματος όταν ήταν 19 εβδομάδων έγκυος και τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Ωστόσο, η κατάστασή της χειροτέρεψε και μέσα σε κάποιες μέρες κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή, συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου. Για 56 ημέρες ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη για να μπορέσει το έμβρυο να επιζήσει στη μήτρα.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι είχαν σκοπό να περιμένουν μέχρι την Παρασκευή για να φτάσει η μητέρα την 32η εβδομάδα κύησης, αλλά η κατάσταση του αναπνευστικού της συστήματος επιδεινώθηκε και της έγινε καισαρική τομή την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι οι 32 εβδομάδες θεωρούνται ως το χρονικό σημείο κατά το οποίο ένα βρέφος έχει πιθανότητες να επιβιώσει, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του νοσοκομείου.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής του νοσοκομείου, Filipe Almeida, εξήγησε ότι η απόφαση να διατηρηθεί το μωρό ζωντανό στη μήτρα της μητέρας πάρθηκε μετά από συζητήσεις με την οικογένεια και σύμφωνα με τον νόμο της Πορτογαλίας για τη δωρεά οργάνων.

«Το να είσαι δωρητής δεν αφορά μόνο να μπορείς να δώσεις το συκώτι, την καρδιά ή τον πνεύμονά σου, αλλά επίσης να έχεις τη δυνατότητα να δώσεις τον εαυτό σου ώστε να ζήσει ένα παιδί» είπε ο Almeida.

Ο πατέρας του παιδιού ήθελε τη γέννησή του, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια.

Η μητέρα της Sequeira, Maria de Fátima Branco, είπε στην πορτογαλική τηλεόραση ότι είχε αποχαιρετήσει την κόρη της στις 26 Δεκεμβρίου και η απόφαση να κρατήσουν το παιδί πάρθηκε επειδή ο πατέρας του, Bruno, ήθελε πάντα να αποκτήσει ένα μωρό.

Το μωρό γεννήθηκε με βάρος 1,7 κιλών και αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση