«Σαφάρι» για χρήματα στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 20:07 «Σαφάρι» για χρήματα στην Ευρώπη
Εκτακτη συνάντηση Δραγασάκη-Ντράγκι αύριο στη Φρανκφούρτη - Παρών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Στο Παρίσι για συνάντηση με τον Σαπέν ο Βαρουφάκης και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, όπου θα δει τον Μοσκοβισί
 
Σε υψηλότατο πολιτικό  επίπεδο προσπαθεί να μεταθέσει τώρα τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση.

Αύριο, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη το Brussels Group, αναλαμβάνουν δράση κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία, για να μην αφήσει εκτεθειμένη η ΕΚΤ την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί αύριο Τρίτη, στις 17:30, στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες, όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως όλα δείχνουν, η όποια πρόοδος  έχει συντελεστεί τις τελευταίες μέρες σε επίπεδο Brussels group (που θα συνεδριάζει έως την Τετάρτη) δεν κρίνονται επαρκείς για να διασφαλίσουν στην κυβέρνηση ότι θα αποφύγει την οικονομική ασφυξία η χώρα τις ερχόμενες ημέρες, και γι' αυτό θα ζητήσουν είτε έμμεση στήριξη από την ΕΚΤ  μέσω αύξησης του ορίου δανεισμού του Δημοσίου με έντοκα, είτε τουλάχιστον να μην κλείσει η ΕΚΤ τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης μέσω του ELA.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση