Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την αναβολή παράδοσης των F-35 σε Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 13:33 Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την αναβολή παράδοσης των F-35 σε Τουρκία

«Οι δευτερογενείς πηγές εφοδιασμού για τα τμήματα που παράγονται από την Τουρκία βρίσκονται σε ανάπτυξη»

Στην επιβεβαίωση ότι το Πεντάγωνο αναστέλλει τις παραδόσεις και τις δραστηριότητες που «συνδέονται με την υποστήριξη της επιχειρησιακής ικανότητας της Τουρκίας για τα F-35», προχώρησε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο επίμαχο θέμα της παραλαβής του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να αναπτυχθούν «δευτερογενείς πηγές εφοδιασμού».

Η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμάται ότι αποσκοπεί στο να περιοριστούν οι όποιες συνέπειες από μια ενδεχόμενη απομάκρυνση της Τουρκίας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος, οι ΗΠΑ βρίσκονται εν αναμονή μιας «σαφής απάντησης» από την Τουρκία και ο διάλογος για αυτό το σημαντικό θέμα συνεχίζεται.

«Οι δευτερογενείς πηγές εφοδιασμού για τα τμήματα που παράγονται από την Τουρκία βρίσκονται σε ανάπτυξη. Λυπούμαστε πολύ για την τρέχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η εταιρική μας σχέση για τα F-35, αλλά το υπουργείο Άμυνας λαμβάνει συνετά μέτρα για να προστατεύσει τις κοινές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην καθοριστικής σημασίας τεχνολογία μας».

news.gr