Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία στην Αγία Πετρούπολη - Τρεις τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 16:21 Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία στην Αγία Πετρούπολη - Τρεις τραυματίες

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 13.30 τοπική ώρα σε κτίριο της διοίκησης».

Τρία άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στην Στρατιωτική-Διαστημική Ακαδημία Μοζάισκι στην Αγία Πετρούπολη, τα αιτία της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 13.30 τοπική ώρα σε κτίριο της διοίκησης» σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα «απροσδιόριστο αντικείμενο» εξερράγη σήμερα στη Στρατιωτική-Διαστημική Ακαδημία Μοζάισκι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις άνθρωποι, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η ζωή τους είναι εκτός κινδύνου.

Το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή των πρώτων βοηθειών, μετέδωσε ότι οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και ήταν δόκιμοι αξιωματικοί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια μαθήματος των δοκίμων αξιωματικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fontanka, από την έκρηξη κατέρρευσε το κλιμακοστάσιο με αποτέλεσμα να μείνουν οι δόκιμοι εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.

Την στρατιωτική ακαδημία επισκέφθηκε ο ασκών χρέη κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντρ Μπεγκλόφ, άνδρες της αστυνομίας και τον υπηρεσιών ασφαλείας οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες για τα άιτια της έκρηξης.

Η Στρατιωτική Διαστημική Ακαδημία του Φ. Μοζάισκι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της χώρας. Στην ακαδημία φοιτούν αξιωματικοί των Αεροπορικών Διαστημικών Δυνάμεων και άλλων όπλων, όπως και αξιωματικοί των Ομοσπονδιακών οργάνων εκτελεστικής εξουσίας.

Η εφημερίδα Kommersant έγραψε επίσης ότι αργότερα ρωσικά μμε μετέδωσαν ότι σημειώθηκε μια ακόμη έκρηξη στο αγροτικό πανεπιστήμιο στο Πούσκινο, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν εν μέρει καθώς, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του εν λόγω πανεπιστημίου, εξερράγη ένα δοχείο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας φοιτητής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση