Παράνοια! Στη Βρετανία όρισαν ημερομηνία ευρωεκλογών αλλά εύχονται να μη γίνουν!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 22:06 Παράνοια! Στη Βρετανία όρισαν ημερομηνία ευρωεκλογών αλλά εύχονται να μη γίνουν!

Η Βρετανία όρισε την 23η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην τις διεξαγάγει, δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

“Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 8.4.2019) λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σκιά της αβεβαιότητας της συμφωνίας για το Brexit.

“Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την ΕΕ πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος”.

“Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν την 22η Μαΐου, ώστε να μην χρειαστεί να συμμετάσχει”, σε αυτές τις εκλογές, που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλήρωσε.

Συνομιλία Μέι – Γιούνκερ – Κόρμπιν

Η Τερέζα Μέι είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος, γνωστοποίησαν η Ντάουνινγκ Στριτ και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η Μέι δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στους Εργατικούς τις δεσμεύσεις που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να στηρίξει τη συμφωνία τους για το Brexit.

“Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να μετακινείται από τις αρχικές κόκκινες γραμμές”, τόνισε ο Κόρμπιν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των Εργατικών αύριο Τρίτη (9.4.2019).

“Διατύπωσα την θέση για μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ για πρόσβαση στην αγορά και ιδιαίτερα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, του περιβάλλοντος και των θέσεων εργασίας… μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει αυτές τις δεσμεύσεις”.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση