Σε live μετάδοση μεγάλη αποκάλυψη! Ξεσκεπάστηκε σαρκοφάγος που περιείχε ανέγγιχτη μούμια μέσα σε θησαυρό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 15:01 Σε live μετάδοση μεγάλη αποκάλυψη! Ξεσκεπάστηκε σαρκοφάγος που περιείχε ανέγγιχτη μούμια μέσα σε θησαυρό

Η σαρκοφάγος «αποκαλύφθηκε» μέσα από την εκπομπή «Expedition Unknown: Egypt Live». Η όλη διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από την ανασκαφή στην νεκρόπολη της Μίνια, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Νείλου, νότια του Καΐρου και των πυραμίδων της Γκίζας.

Μεταξύ των όσων έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι είναι ένα δίκτυο κατακόρυφων διαδρομών στην περιοχή που οδηγεί σε σήραγγες και τάφους που περιείχαν 40 μούμιες και σύμφωνα με όσα εικάζουν ανήκουν σε μέλη της ευγενούς ελίτ.

Οι αρχαιολόγοι αφού εξερεύνησαν αρκετούς τάφους, εντόπισαν έναν θάλαμο με μια περίτεχνα λαξευμένη σαρκοφάγο για την οποία χρειάστηκε η συνδρομή 7 ατόμων ώστε τελικά να ανοίξει.

Η αποκάλυψη του περιεχομένου της σαρκοφάγους τους αποζημίωσε και με το παραπάνω… Στο εσωτερικό της υπήρχε ανέγγιχτη μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα και περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο θησαυρό με πολλά κομμάτια χρυσού.

 

 

A post shared by Josh Gates (@gatesygram) on

 

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της εκπομπής η μούμια ανήκει στον αρχιερέα του Θωθ, του αρχαίου αιγυπτιακού θεού της σοφίας και της μαγείας. Χρονολογείται, μάλιστα, στην 26η δυναστεία της Αρχαίας Αιγύπτου την τελευταία φυσική δυναστεία που κυβέρνησε μέχρι το 525 π.Χ.

Ο Ζαχί Χαβάς, αρχαιολόγος της Αιγύπτου και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, αυτό είναι απίστευτο!».

 

 

A post shared by Josh Gates (@gatesygram) on

 

«Προς το τέλος της αρχαίας Αιγύπτου, η εξουσία ήταν πραγματικά με τους αρχιερείς και μπορείτε να το δείτε αυτό στη συγκεκριμένη σαρκοφάγο… Σχεδόν το καταλαβαίνεις πως πρόκειται για βασιλική ταφή», είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τζος Γκέιτς.

 

 

A post shared by Josh Gates (@gatesygram) on

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση