Βράβευση του Charlie Hebdo, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 09:36 Βράβευση του Charlie Hebdo, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Μόλις δύο μέρες μετά την επίθεση ισλαμιστών, σε έκθεση σκίτσων στο Τέξας, το Charlie Hebdo βραβεύεται στη Νέα Υόρκη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κυρίως μετά την επίθεση της Κυριακής σε έκθεση σκίτσων στο Τέξας, στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται η βράβευση του Charlie Hebdo στο Γκαλά του Αμερικανικού Κέντρου PEN.

Την ευθύνη για την επίθεση στην έκθεση στο Τέξας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτους και το γεγονός από μόνο του σίγουρα ανησύχησε τις αρχές της Νέας Υόρκης. Τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ ήταν εξάλλου και η αιτία της αιματηρής επίθεσης τον περασμένο Ιανουάριο στα γραφεία της Σαρλί Εμπντό που είχε ως αποτέλεσμα 12 νεκρούς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και προϋπήρχαν της επίθεσης στο Τέξας, όμως ενισχύθηκαν μετά το συμβάν.

Το βραβείο της Ελευθερίας της Έκφρασης PEN/Toni and James C. Goodale θα παραλάβουν ο αρχισυντάκτης του Charlie Hebdo, Ζεράρ Μπιάρ και ο Ζαν Μπατίστ Τορέ ο οποίος γλίτωσε από την επίθεση γιατί είχε καθυστερήσει να πάει στη δουλειά.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τέξας. Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για μία επίθεση που διαπράχθηκε σε χώρα της Δύσης. Όμως, ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι είναι ακόμη πολύ πρόωρο να κριθεί εάν η επίθεση των δύο ενόπλων στο Γκάρλαντ του Τέξας συνδέεται πράγματι με το ΙΚ.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση