Μπαράζ επαφών για τον γαμπρό του Ερντογάν στις ΗΠΑ: Συναντήθηκε και με τον Τραμπ – Στο επίκεντρο η τουρκική οικονομία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 09:43 Μπαράζ επαφών για τον γαμπρό του Ερντογάν στις ΗΠΑ: Συναντήθηκε και με τον Τραμπ – Στο επίκεντρο η τουρκική οικονομία

Ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε εποικοδομητικές επαφές στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ.

Η πηγή δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Κούσνερ, που είναι ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αλμπαϊράκ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλμπαϊράκ στην Ουάσινγκτον, διάρκειας σχεδόν μίας εβδομάδας. Παράλληλα είχε και μια σύντομη συνομιλία με τον Ντόλαντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσινγκτον, μετά την παρουσίαση των σχεδίων για την αλλαγή πορείας της κλυδωνιζόμενης τουρκικής οικονομίας.

Ο Αλμπαϊράκ είπε σε αμερικανούς και τούρκους επιχειρηματίες πως είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και «καρποφόρες» επαφές στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έκρινε πως Ουάσινγκτον και Άγκυρα πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση παρά τις διαφορές τους σε κάποια ζητήματα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση