Παναγία των Παρισίων: Ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό έτοιμος να τη σώσει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 10:44 Παναγία των Παρισίων: Ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό έτοιμος να τη σώσει

Η καταστροφή από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Πόσω μάλλον τους ίδιους τους Γάλλους. Ο Φρανσουά Ανρί Πινό ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την απόφαση του ομίλου Kering, του οποίου είναι επικεφαλής, να δωρίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Notre Dame.

Ο όμιλος Kering (παλιότερα Pinault-Printemps-Redoute) είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια Πινό εκταμιεύτηκε από μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο Φρανσουά-Ανρί Πινό. «Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», ανέφερε ο Πινό σε ανακοίνωσή του. «Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Notre Dame», πρόσθεσε.

Φωτογραφία EPA

Το παράδειγμα του Φρανσουά Ανρί Πινό ακολούθησε ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό, που ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η Παναγία των Παρισίων τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας, με τη φωτιά να τίθεται υπό έλεγχο 8,5 ώρες αφού ξέσπασε και αφού κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη δομή του Ναού και την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση