Πάπας Φραγκίσκος: Προσευχηθείτε για μένα, έχω πρόβλημα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 15:08 Πάπας Φραγκίσκος: Προσευχηθείτε για μένα, έχω πρόβλημα
Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στην πόλη Όστια και αποκάλυψε ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν είναι η πρώτη φορά, παλαιότερα είχε πει για 2 -3 χρόνια χρόνια ζωής...
 
Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, επισκέφθηκε την ιταλική πόλη Όστια και μίλησε σε ομάδα πιστών -κυρίως, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 
Σύμφωνα με την Mail, ο 79χρονος Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για εκείνον, επειδή είναι ηλικιωμένος και υποφέρει από προβλήματα υγείας, για να συμπληρώσει ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι πάντως σοβαρά.
 
«Είμαι λίγο μεγάλος και λίγο ασθενής» ήταν τα λόγια του. 
 
 
Οι νέες δηλώσεις του Πάπα σχετικά με την υγεία του, δημιούργησαν φόβους ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αφού και στο παρελθόν ο είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως έχει δύο με τρία χρόνια ζωής και η παραμονή του στην θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα είναι σύντομη.
 
 
Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς, στην Όστια, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα. Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι' αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό».
 
 
Τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος και που έχουν γίνει ευρέως γνωστά είναι μια ισχιαλγία, καθώς και το ότι ένα μέρος από τον ένα πνεύμονά του αφαιρέθηκε, όταν ακόμα ήταν νέος.
 
Δημοσιεύματα έχουν κατά καιρούς επισημάνει ότι οι γιατροί του Πάπα του συνέστησαν να χάσει βάρος, νωρίτερα μέσα στο 2015, καθώς έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην αναπνοή, κάτι ,που ίσως δείχνει, ότι ο Πάπας αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.
 
 
Το Βατικανό δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς ο προκάτοχός του, Πάπας Βενέδικτος, παραιτήθηκε το 2013, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και της αδυναμίας να εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. 
 
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση