Στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ οι δωρεές για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 16:20 Στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ οι δωρεές για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ φτάνουν οι δωρεές για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Μετά την δέσμευση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι το μνημείο θα ανοικοδομηθεί σε διάστημα πέντε ετών, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Γάλλων εύπορων επιχειρηματιών, οι δωρεές των οποίων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο από την πυρκαγιά.

Πολλές εύπορες οικογένειες της Γαλλίας έβγαλαν τα καρνέ των επιταγών ήδη από χθες τα ξημερώματα .

Η οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering, υποσχέθηκε 100 εκατομμύρια ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε το παράδειγμά της η οικογένεια Αρνό, του ομίλου LVMH, που ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 200 εκατομμύρια. Άλλα τόσα δίνει και η οικογένεια Μπετανκούρ-Μεγέρ, οι κληρονόμοι του κολοσσού L'Oreal.

Ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ της Fimalac θα συμμετάσχει στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του βέλους του ναού με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όσα και η οικογένεια Μπουίγκ, του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών. Τα διπλάσια, δηλαδή 20 εκατομμύρια, προσφέρει η οικογένεια Ντεκό, μέσω της JCDecaux Holding.

Και η λίστα δεν έχει τέλος. Από την Apple μέχρι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από χιλιάδες ανώνυμους πολίτες μέχρι πάμπλουτες οικογένειες και ομίλους.

Πηγή: dailymail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση