Ρίχνει τους τόνους η Γαλλία για το σκάνδαλο κατασκοπείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 18:49 Ρίχνει τους τόνους η Γαλλία για το σκάνδαλο κατασκοπείας
Εμπιστοσύνη στη γερμανική κυβέρνηση για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει αναφορικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας, δηλώνει πως έχει η Γαλλία.
 
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, τόνισε: "έχουμε εμπιστοσύνη καθώς ήδη έχουν αρχίσει διαδικασίες στην Γερμανία. Η γαλλογερμανική φιλία θα ξεπεράσει και ξεπερνάει σε μεγάλο βαθμό αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί".

"Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θα κάνει δηλώσεις, δεν έχω να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην γερμανική κυβέρνηση ότι θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατασκόπευε για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) εταιρείες και αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του προεδρικού μεγάρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή προσωπάρχης της καγκελαρίας, θα καταθέσει σήμερα ενώπιον της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου που έχει επιφορτιστεί με την διερεύνηση των πρακτικών της αμερικανικής υπηρεσίας.

newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση