Στο Σαράγεβο τον Μάιο η ετήσια συνάντηση της ΕΤΑΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 12:22 Στο Σαράγεβο τον Μάιο η ετήσια συνάντηση της ΕΤΑΑ

Το Σαράγεβο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο και το επιχειρηματικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στις 8 και 9 Μαΐου.

Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση, γεγονός που θα επιτρέψει στο Σαράγεβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να παρουσιαστούν στον κόσμο ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός που είναι φιλικός για επιχειρηματικούς σκοπούς, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησής της, η ΕΤΑΑ θα παρουσιάσει την προσφορά της για την προώθηση της ανάπτυξης επιτυχημένων και βιώσιμων επιχειρήσεων στις 38 οικονομίες στις οποίες επενδύει.

Το 2018, μόνο στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η ΕΤΑΑ κατέγραψε ρεκόρ επενδύσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Από το 1996 η ΕΤΑΑ επένδυσε περίπου 2,3 δισ. ευρώ σε 160 έργα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Το 2018, η ΕΤΑΑ επένδυσε 200 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και για το τρέχον έτος, προβλέπει σημαντικά υψηλότερο επίπεδο μέχρι 300 εκατομμύρια ευρώ. Στη στρατηγική της για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η ΕΤΑΑ αναφέρει ως βασικές προτεραιότητες την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση της ατζέντας συνδεσιμότητας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση