Κύπρος: Θρίλερ χωρίς τέλος για τα θύματα του «Ορέστη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 14:49 Κύπρος: Θρίλερ χωρίς τέλος για τα θύματα του «Ορέστη»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Κύπρος και όλος ο κόσμος τις έρευνες στο μεταλλείο του Μιτσερού. Ψάχνουν και άλλα θύματα του 35χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς που εμφανιζόταν στα θύματά του ως «Ορέστης». Ο κατηγορούμενος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έπνιγε τα θύματά του την ώρα της σεξουαλικής πράξης, άφησε άφωνους τους ανακριτές με την κυνική ομολογία του. Διαψεύδει έρευνες στην Ελλάδα η ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τις έρευνες για τα θύματα του «Ορέστη», στο μεταλλείο Μιτσερού και ειδικά στο φρεάτιο της φρίκης, έρευνες έγιναν και στο Ξυλιάτο όπου υπάρχει μια λίμνη. Μέλη της ΕΜΑΚ και μέλη των ΟΥΚ με την βοήθεια ειδικής ρομποτικής κάμερας έψαχναν από το πρωί απαντήσεις μέσα στη λίμνη της περιοχής. Ψάχνουν το πτώμα της 6χρονης Sierra στο Ξυλιάτο, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου υπόπτου, βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Σύμφωνα με το Sigma Live νεότερες πληροφορίες από ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι τεκμήριο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, συνδέει πλέον τον 35χρονο που παραδέχθηκε ήδη δύο φόνους,  με το δεύτερο πτώμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του θανάτου στο Μιτσερό.

Από την πρώτη έρευνα της ρομποτικής κάμερας που συλλέγει πληροφορίες από τον βυθό της λίμνης, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο κι αυτό γιατί το έργο είναι πολύ δύσκολο αφού η ορατότητα είναι μηδενική λόγω της μορφολογίας του βυθού.

Οι ανακριτές της υπόθεσης κάνουν «φύλλο και φτερό» όσα είπε στη κατάθεση του ο 35χρονος, ενώ συνεχίζουν να «ξεσκονίζουν» διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλες γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ο «Ορέστης», αφού φαίνεται ότι αυτός δρούσε στοχευμένα και να προσέγγιζε συγκεκριμένες γυναίκες -και κυρίως ευάλωτες- με μεθοδικότητα. Οι έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικεντρώνονται στο site γνωριμιών Badoo και σε συγκεκριμένο αριθμό γυναικών -πιθανόν τριών- που φαίνεται να συνομιλούσαν μαζί του και αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης παραδέχτηκε τους φόνους των δύο γυναικών, της Mary Rose και της Arian Palanas Lozano. Για την 28χρονη Arian μάλιστα ο 35χρονος είπε σε κατάθεση του ότι αφού έκανε έρωτα μαζί της, την έπνιξε, ενώ στη συνέχεια την έδεσε και μετέφερε τη σορό της στο μεταλλείο του Μιτσερού, όπου την έριξε στο φρεάτιο.

Δράση του «Ορέστη» και στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τους Cyprus Times, ο Εκπροσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος διέψευσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια έρευνα από τις αστυνομικές αρχές της Ελλάδας. Τόνισε επίσης ότι για την ώρα ούτε έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα προς τις ελληνικές αρχές από τις Κυπριακές μέσω Interpol.

Αρχηγός Κυπριακής Αστυνομίας: «Πρωτοφανής υπόθεση για τα κυπριακά δεδομένα»

Τη διαβεβαίωση ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει κάθε πρόθεση να διερευνήσει πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, σε σχέση την υπόθεση εντοπισμού των σορών δυο γυναικών στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, με διαφάνεια και ειλικρίνεια, και εκεί και όπου θα διαπιστωθούν  οποιεσδήποτε αδυναμίες, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός του Σώματος, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις του, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν, ενώ ζήτησε σε αυτό το στάδιο την κατανόηση των ΜΜΕ, καθότι όπως είπε, η Αστυνομία θεωρεί ότι «κορυφαία προτεραιότητα της αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, η διαπίστωση της πραγματικής έκτασης των εγκλημάτων, που έχουν λάβει χώρα, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτησή τους».

«Και προς αυτή τη κατεύθυνση», τόνισε, «εργάζονται τα μέλη μας καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων τους».

Αναφερόμενος περαιτέρω στις μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις , ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «θέτουν την Αστυνομία Κύπρου και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος, πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα, μιας μορφής εγκλήματος η έκταση της οποίας είναι πρόωρο εκτιμηθεί, μιας μορφής εγκλήματος που παρουσιάζεται συνήθως και όχι συχνά σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες».

Όπως σημείωσε «πρέπει να τονίσουμε ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν με ένα ιδιαίτερα προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των προνοιών της κείμενης νομοθεσίας ούτως ώστε όταν αχθούν ενώπιον του δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη», προσθέτοντας ότι «είναι το ελάχιστον που οφείλουμε στα θύματα αυτών εγκλημάτων στους συγγενείς του οικείους και τις οικογένειες τους, προς τους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

«Αναγνωρίζουμε», σημείωσε, «ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από πλευράς της Αστυνομίας, κάποιων από τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα. Ούτε υποτιμούμε, ούτε βεβαίως και απαξιώνουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί. Αντίθετα, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση