Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Σρι Λάνκα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 17:24 Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Σρι Λάνκα

Oι επιθέσεις, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα έγιναν σε αντίποινα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τεμένη στο Κράισττσέτς της Νέας Ζηλανδίας

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Σρι Λάνκα. μέσω του πρακτορείου Αmaq.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του υφυπουργού Αμυνας της χώρας ότι οι επιθέσεις, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα έγιναν σε αντίποινα για τις  τρομοκρατικές επιθέσεις σε τεμένη στο Κράισττσέτς της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Μάρτιο με 50 νεκρούς. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του, για το μακελειό ευθύνονται δύο τοπικές οργανώσεις, ανάμεσά τους η National Thowheeth Jama'ath (NTJ). Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 321, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό καθώς ολλοί από τους, περίπου 500 τραυματίες υπέκυψαν.  40 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί οι φωτογραφίες που δείχνουν τους καμικάζι αυτοκτονίας να χτυπούν εκκλησίες και ξενοδοχεία.

 

 

 

Σήμερα Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής  στις 08:30 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις την Κυριακή.

Έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα 31 ξένων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη σειρά βομβιστικών επιθέσεων την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, ενώ ακόμη 14 αλλοδαποί αγνοούνται κι εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα χθες Δευτέρα.

Άλλοι δεκαεπτά υπήκοοι ξένων κρατών οι οποίοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις νοσηλεύονται στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο κι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας της Ασίας, πρόσθεσε το ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ότι τέθηκε σε λειτουργία μια ειδική τηλεφωνική γραμμή για να προσφέρεται βοήθεια στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

 

 

 

Aνάμεσα στα θύματα είναι τρία παιδιά του μεγιστάνα της ΑSOS.  

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση